Van Ree Accountants viert 50-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Van Ree Accountants bestond op donderdag 1 september vijftig jaar. De organisatie, die vandaag de dag door het hele land vijf vestigingen telt, werd in 1966 in een huiskamer opgericht door drs. P.H.D. van Ree.

Die huiskamer stond in Veenendaal, waar Van Ree de beginjaren van zijn onderneming tussen het opgroeiende gezin gestalte gaf. Toen het in 1972 te krap werd, verhuisde het kantoor naar Zeist. Vervolgens is het nog twee keer van plaats gewisseld: in 1982 verhuisde het kantoor naar Driebergen en in 1986 naar Doorn. Ondertussen groeide het accountantskantoor gestaag door, onder meer doordat er diverse fusies en overnames plaatsvonden. In 1969 werd de praktijk van drs. J.C.D. Smeiting in Amersfoort overgenomen, in 1970 het advies- en verificatiebureau van H.G. van Hoeven in Zeist.

Nieuwe vestigingen

De uitbreiding van Van Ree Accountants noopte de organisatie na de millenniumwisseling al snel tot de opening van nieuwe vestigingen. In 2002 werd de eerste geopend in Barneveld. In 2008 volgde Geldermalsen, in 2010 Alphen aan den Rijn en op 1 september 2016, precies vijftig jaar na de oprichting, opende in Zwolle het vijfde kantoor zijn deuren. Volgens partner Cor Jansen is dankzij de verspreiding door het land de betrokkenheid met klanten overal groot. “We willen graag dichtbij zijn, persoonlijk en bereikbaar. Ons kantoor heeft zich altijd door die korte lijnen gekenmerkt. Aanwezigheid in de regio is een belangrijke voorwaarde om ook op landelijk niveau die betrokkenheid te kunnen waarborgen.”

Specialisatie

Klanten van Van Ree Accountants bevinden zich in tal van sectoren, maar in verschillende branches wist de organisatie zich afgelopen decennia te specialiseren. Dat zijn onder meer het midden- en kleinbedrijf, het onderwijs, de non-profitsector en de zogenoemde vrije beroepers, zoals medici, advocaten en notarissen. Jansen: “Door onze kennis en ervaring willen wij onze klanten helpen beter te ondernemen. Ons uitgangspunt, dat inmiddels tot pay-off van de organisatie is verheven, luidt niet voor niets: een frisse kijk op cijfers. Met ons enthousiaste team, dat inmiddels uit ruim negentig medewerkers bestaat, willen we ondernemen voor onze klanten leuker maken, door telkens weer met heldere, bruisende en vernieuwende ideeën te komen.”

Jubileumevenement

Exclusief voor klanten is er voor woensdag 12 oktober een jubileumevenement georganiseerd. Relaties van Van Ree Accountants ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14