Afbeelding

Ton Koopman & Amsterdam Baroque Orchestra in Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE - Zelf noemde Bach deze bruisende en levendige concerten ‘Six Concerts avec plusieurs instruments’. Later zijn ze bekend geworden onder de naam Brandenburgse Concerten. Maar hoe je het werk ook noemt, indien goed uitgevoerd laat het een onuitwisbare indruk achter.

Zwollenaar Ton Koopman en zijn topensemble Amsterdam Baroque Orchestra beheersen die kunst. Op donderdag 6 oktober kan de liefhebber daarvan getuige zijn in de Grote Kerk met een concert dat om 20.15 uur begint. Koopman heeft een naam hoog te houden als Bach- en barokspecialist. Hij is dirigent, organist, klavecinist, kortom een musicus pur sang. In 1979 richtte Koopman de Amsterdam Baroque Orchestra op, een formatie gespecialiseerd in muziek uit de 17e en 18e eeuw.

De media zijn vol lof over Koopman en de Amsterdam Baroque Orchestra. Met optredens in Europa, de Verenigde Staten en Japan is ook de erkenning van het publiek niet uitgebleven. Kaarten kosten respectievelijk 27,50 euro (derde rang), 37,50 euro (tweede rang) en 45 euro (eerste rang). Deze zijn te bestellen via www.grotekerkzwolle.nl en te koop aan de deur.