WRZV blijft winnen in KNVB-competitie

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het gaat de zaalvoetballers van de WRZV voor de wind in de nationale competitie. Ook de derde wedstrijd werd gewonnen door de debutanten in de KNVB-hoofdklasse, met 9-3 van VSCO '61.

In de eigen WRZV-hallen stond de nieuwe ploeg goed en vormde het direct na de aftrap een stevig blok. VSCO'61 kwam er nauwelijks aan te pas. De thuisploeg wist kans op kans te creëren, maar het doel net niet te vinden.

De tweebenige Ruben Meijer wist uiteindelijk met een mooie actie binnendoor knap met zijn linkerbeen het net te vinden en hiermee de score te openen voor de WRZV (1-0). Ook na het openingsdoelpunt werd kans op kans gecreëerd, maar vond de WRZV keeper, paal en lat op haar weg. Uiteindelijk wist Mohammed Ali Pour Asli de 2-0 binnen te schieten. In de 21ste minuut vuurde Willem Bel een 'kanonskogel' af die de keeper knap wist te pareren. In rebound moest de VSCO doelman het antwoord schuldig blijven op een halve omhaal van Souleyman Aouragh. Hij bracht de 3-0 ruststand op het scorebord.

Het bleefook na de pauze eenrichtingsverkeer. WRZV gooide achterin alles op slot en bij balbezit werd het veld weer groot gemaakt en werden de vrije ruimtes goed belopen, waardoor de kansen bleven komen. Na een overtreding kreeg WRZV een vrije trap die bekeken werd ingeschoten door Nima Shimeri. Twee minuten later was het Ruben Meijer die weer van zich liet spreken en de 5-0 maakte.

Elk doelpunt van WRZV gwerd luid bejubeld, ook door de wisselspelers die erg betrokken waren. Ali Pour Asli maakte de 6-0 en Willem Bel, die elke wedstrijd stabiel en goed speelt, passeerde de keeper voro de 7-0. VSCO’61 wist nog de 7-1 te maken en vlak daarna schoot Willem Bel van ver zijn tweede binnen van de avond (8-1). VSCO’61 maakte er nog twee, maar het slotakkoord was voor WRZV. In de slotfase maakte Ali Pour Asli zijn hattrick met een hakje na een assist van Meijer. Hij bracht daarmee de 9-3 eindstand op het scorebord.

Maandag 3 oktober speelt de WRZV Zwolle een Zwols onderonsje tegen Donaci in het Landstede Sportcentrum. Aanvang is 21.00 uur.