Afbeelding

Kragt maakt zich geen zorgen na vierde verlies

Sport

ZWOLLE - De vierde nederlaag van het seizoen, 1-3 tegen DZC'68, baart ZAC-trainer Egbert Kragt geen zorgen. Kragt ziet zijn ploeg namelijk naar behoren spelen in de tweede klasse H. "We hebben naar vermogen gespeeld tegen misschien wel de beste ploeg van deze klasse."

ZAC heeft het organisatorisch prima voor elkaar in de eerste helft en geeft bijna geen kans weg tegen de koploper, dat na vijf wedstrijden nog geen puntverlies heeft. "In de omschakeling maken wij een heel goede goal", ziet Kragt. Ondanks de voorsprong in de pauze kan ZAC geen verandering brengen in die honderd procent-score van de ploeg uit Doetinchem. "Zij wisselen twee keer en zetten nog meer druk. Wij zijn de grip dan even kwijt." Na twee tegentreffers gaat ZAC op jacht naar de 2-2. "Dan geef je ruimte weg en valt de 1-3." Kragt verwijt zijn ploeg niets. "We hebben enorm hard gewerkt, voor een resultaat en voor elkaar. We komen een beetje tekort tegen deze tegenstander. Dat is geen schande. Wat wij vandaag hebben laten zien moet goed genoeg zijn voor handhaving."

Het spel van hekkensluiter Be Quick '28 is minder hoopgevend en de degradant lijdt tegen middenmoter DZSV een kansloze 0-3 nederlaag. WVF pakt een puntje op bezoek bij ASC '62 en klautert langzaam uit het dal na de kansloze degradatie van afgelopen seizoen. WVF heeft vijf punten verzameld, twee meer dan ZAC.