Donaci klopt WRZV in Zwols onderonsje

ZWOLLE - De Zwolse zaalvoetbalderby tussen het WRZV-team en IFC Donaci is met 4-3 gewonnen door Donaci. Na drie overwinningen het eerste puntverlies voor de zaalvoetballers uit de WRZV-competitie.

Vanaf de aftrap zette de WRZV gelijk volop druk en ging het op zoek naar een doelpunt. Nadat Willem Bel een mooie actie net niet wist af te ronden was het toch weer Nima Shimeri die zijn tegenstander knap wist te passeren, maar de keeper van Donaci op zijn weg vond. In de rebound was het nu wel Willem Bel die de afvallende bal goed wist in te schieten (0-1). De WRZV ging op zoek naar de 0-2, maar vond keeper en paal op haar weg. Helmar Konjanan kreeg ook nog een grote kans, maar mikte net naast.

IFC Donaci herpakte zich en wist de stand om te draaien in haar voordeel. Vlak voor rust was het Romano Luhukay die met zijn tweede treffer van de avond de 3-1 op het sorebord zette voor Donaci.

In tweede helft ging Donaci op jacht naar een ruimere voorsprong, maar Ruben Meijer bracht de spanning terug (3-2). Door een strafschop werd de marge weer twee. Keeper Marcus-Jan Schiere was kansloos en met de 4-2 op zak leek Donaci de wedstrijd uit te spelen.

Na een slotoffensief van WRZV met de aansluitingstreffer van de sterk spelende Meijer volgden er nog spannende minuten. Een gelijkmaker bleef uit, ondanks een man-meer-situatie voor WRZV in de laatste minuten.

WRZV en Donaci draaien bovenin mee in de hoofdklasse. SVI 2 ging met 3-7 onderuit tegen ZVV Ede en staat tiende. De volgende wedstrijd speelt WRZV Zwolle op 17 oktober in de eigen WRZV-hallen tegen ASVD 1. Aanvang 19.45 uur. SVI 2 speelt dan vanaf 20.00 uur tegen Columbia. Op 21 oktober gaat Donaci op bezoek bij ZVV Dynamo Lelystad.

Topklasse

In de topklasse pakte het gepromoveerde SVI een puntje. Tegen Elsweide werd het 5-5. De eerste zaalvoetbalploeg van SVI heeft na drie duels twee punten verzameld op het derde landelijke niveau. Op 19 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma, uit tegen HHC Hardenberg.