Zwolsche Boys-HFC Storica (De Vries)
Zwolsche Boys-HFC Storica (De Vries) Hans Smit / Sportief Zwolle

250 was het doel, en nu wil De Vries kampioen worden met Zwolsche Boys

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Lodewijk de Vries is thuis, na een paar biertjes in de kantine, maar even op bed gaan liggen om het besef te laten doordringen en om in in alle rust de berichtjes met felicitaties te bekijken. 250 goals. “Ik ben niet vaak trots op mezelf, maar nu wel. Volgens mij ben ik de enige in Zwolle die er zoveel heeft gemaakt.”

Tijdens het interviewtje over de mijlpaal stromen de felicitaties nog steeds binnen. “Ik heb echt heel veel apps gekregen. Van alle voetballiefhebbers in Zwolle, zo’n beetje. Heel erg leuk”, zegt de 35-jarige goalgetter, die door zijn club Zwolsche Boys in het zonnetje werd gezet tijdens de wedstrijd en na afloop. Voor de wedstrijd tegen Storica staat de teller nog op tien en moeten er nog drie bij voor De Vries om op 250 goals te komen. Tegen de ploeg die de vorige twee duels dik op de broek kreeg wordt er stiekem een beetje vanuit gegaan dat de mijlpaal deze middag bereikt wordt. Voorzitter Hennie Kenkhuis heeft voor de wedstrijd een persbericht de deur uit laten gaan met de titel ‘Haalt De Vries de 250?’

De wedstrijd Zwolsche Boys-HFC Storica verloopt voor de pauze helemaal niet zoals titelkandidaat Zwolsche Boys dat graag ziet. Na een halve minuut scoort Storica en in de pauze staat het 1-2 voor de bezoekers. In de tweede helft is Zwolsche Boys wel scherp en raakt het Storica-pijpje leeg. De Vries maakt 2-2 (zijn eerste van de middag), waarna Lennart Prins met zijn tweede en derde voor 4-2 zorgt. Yoshua Gerritse brengt de spanning weer even terug met zijn tweede, maar daarna is het ‘showtime’. 'Loki' maakt 5-3 en Nenad Lukic zorgt voor 6-3 voordat ‘het moment’ daar is. De Vries ziet Prins vanaf rechts ‘de zestien’ ingaan. “Hij kon zelf op de keeper af, maar gaf hem breed en toen kon ik hem met een sliding intikken. Ik kreeg gelukkig geen geel”, zegt De Vries over het moment dat hij na de treffer zijn shirt uittrekt en het ‘250-shirt’ aan de wereld toont. Van voorzitter Kenkhuis krijgt hij een bloemetje. “Ik ben blij dat het thuis is gebeurd. Als je ergens uit speelt voor drie mensen is dat toch minder leuk’, aldus De Vries, die naar eigen zeggen dit seizoen sneller dan verwacht de 250 heeft bereikt. Voor het seizoen stond hij op 237. “Zes duels, veertien goals. Had ik vantevoren niet durven dromen.”

De Vries kwam deze zomer over van Dieze West, waar hij zes jaar speelde en het gros van zijn treffers maakte. Daarvoor speelde hij bij SV Zwolle, VVOG, FC Zwolle (2006/2007), Alcides, HSA/Falabella en ESC.

“250 was een doel. Verder zie ik het wel dit seizoen. We moeten gewoon een periode pakken en meedoen om het kampioenschap met Zwolsche Boys. Ik wordt nu liever kampioen dan dat ik de Salverda Trofee win."

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden