Afbeelding

Nederlagen voor Zwolse volleybalteams

Sport

ZWOLLE - Zowel de heren- als de damesvolleybalploeg uit Zwolle zijn de eredivisie zaterdag begonnen met een nederlaag. De heren van Coniche Topvolleybal Zwolle verloren met 3-1 van Nesselande/VoorElkaar.nl en de dames van Regio Zwolle Volleybal gingen met 3-1 ten onder tegen Springendal/Set Up '65.

Coniche Topvolleybal Zwolle begon in Zevenhuizen goed met winst van de eerste set (20-25), maar kon dat niveau niet vasthouden. Nesselande won de volgende drie sets met 25-23, 25-19 en 25-20. Topvolleybal Zwolle strikte iets meer dan een week geleden Coniche als hoofdsponsor voor dit seizoen. Na het wegvallen van Landstede als geldschieter hing het voortbestaan op het hoogste niveau aan een zijden draadje. Met een nieuw concept, waarbij de spelers onderling bepalen wat goed voor hen is, een rits nieuwe spelers (van een lager niveau) en met routinier Jelle Hilarius en coach Thijs van Noorden die het team trouw bleven, werd er een doorstart gemaakt. Zaterdag is de eerste thuiswedstrijd, vanaf 20.00 uur tegen Abiant Lycurgus.

Regio Zwolle Volleybal begon zaterdag ook met setwinst tegen het sterke Set Up '65, maar verloor uiteindelijk met 21-25, 25-18, 25-20 en 28-26. Zaterdag speelt Regio Zwolle weer uit, vanaf 20.00 uur tegen Coolen/Alterno.