Stepgroep De Vrije Stepper
Stepgroep De Vrije Stepper

Gratis steppen in groepsverband bij De Vrije Stepper

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Voor mensen die gezellig in groepsverband een rondje willen steppen door een mooie omgeving is er sinds 1 januari 2016 Stepgroep De Vrije Stepper.

Steeds meer mensen zien ze regelmatig steppen in Zwolle en omgeving en de interesse in de stepsport is groeiende. De Vrije Steppers vinden het belangrijk om het steppen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. De drempel om lid te worden van een wedstrijdteam met de samenhangende kosten en verplichtingen is voor een aantal mensen te hoog. Daarom biedt de stepgroep het steppen gratis aan, er zijn geen lidmaatschapskosten of kledingvoorschriften.

De stepgroep De Vrije Stepper is geen vereniging, dus het steppen is op eigen risico. Het risico op blessures is in deze vorm echter klein.

Woensdag is de vaste trainingsavond. Een gezellig groepje maakt dan een tocht door de omgeving. Vrije Steppers spreken ook vaak individueel af voor een tochtje. Ook rijden ze regelmatig tochten buiten de regio waarbij ze proberen te carpoolen. Niets is verplicht.

Steppen is een relatief goedkope sport: een step en een paar sportschoenen zijn voldoende. Vrije Steppers krijgen korting bij aankoop van een zogenaamde Kostka-step bij Marge webshop.

Iedereen is welkom om één of meerdere keren mee te steppen. De stepgroep heeft extra steps die twee keer gratis geleend kunnen worden tijdens trainingen en tochten. Tijdens de introductie krijg je persoonlijk advies en begeleiding en wordt rekening gehouden met conditie, leeftijd en andere omstandigheden. Ga naar www.devrijestepper.nl voor meer informatie of stuur een mail naar devrijestepper@gmail.com.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09