Afbeelding

Ziek en toch weer naar school: voorlichtingsavond Re-Fit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

(Preventieve) aanpak schoolverzuim
Voorlichtingsavond methodiek Re-Fit

“Ik maak mij zorgen om Tess. Ze is chronisch vermoeid. Ze gaat nauwelijks nog naar school. Ze heeft veel gemist en kan misschien niet over. Na ondersteuning door Re-Fit gaat Tess over naar 4 Havo en kan ze bijna weer volledig naar school.”

Ziek en toch weer naar school.
Een zieke leerling zit regelmatig thuis. Ziek zijn betekent voor leerlingen dat ze minder op school kunnen zijn en dat heeft gevolgen voor de ontwikkeling.
Op 1 november is er een voorlichtingsavond over dit onderwerp op het Hengeveldcollege,
dr. Hengeveldweg 2, 8025 AK te Zwolle, tel; 038-4535506. De avond begint om 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur.
Op deze avond vertellen wij u over het Re-Fit aanbod dat wij u kunnen bieden vanuit het Expertise Centrum van onderwijscentrum de Twijn.

Lichamelijke beperkingen als gevolg van vermoeidheid of pijn zijn een veel voorkomende oorzaak van schoolverzuim. Er is een toename te zien van leerlingen die met onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten vastlopen in het onderwijs.

Re-Fit kan deze leerlingen en de school helpen om hier goed mee om te gaan. Met ondersteuning van Re-Fit krijgt de leerling inzicht in zijn of haar eigen belasting en belastbaarheid. Samen met de leerling, ouders en de school herstellen we die balans. De leerling leert de vicieuze cirkel van klachten te doorbreken en richting te geven aan zijn of haar (school)leven.

De leerling krijgt inzicht in de factoren die de klachten in stand houden en leert daarvoor oplossingen te vinden.

Het doel is het terugbrengen van het schoolverzuim, zodat het reguliere schoolprogramma weer gevolgd kan worden.


Op dinsdagavond 1 november zijn ouders, zorg/verzuimcoördinatoren, leden ZAT team, kortom iedereen die betrokken is bij deze jongeren van harte welkom.
Aanmelden kan via renny.bomhof@ooz.nl o.v.v. naam, relatie met de doelgroep/functie en het aantal personen.