Dennis Horstman (rechts) in een luchtduel

Tweede topwedstrijd op rij voor vv Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Berkum speelt zaterdag voor de tweede week op rij een topper in de eerste klasse D. De Zwolse koploper gaat op bezoek bij Nunspeet en heeft daar meer dan eens het deksel op de neus gekregen.

"Ik ben niet zo bezig met wedstrijden uit het verleden", verzekert Berkum-verdediger Dennis Horstman. "We hebben nu een mooi team staan en ook vorige week hebben we weer goed gespeeld. Zelfs tegen een ploeg als SVZW hebben we maar heel weinig kansen weggegeven, en dat is een pluspuntje. Ik ben zeker optimistisch."

Nunspeet eindigde vorig seizoen als derde in 1D en viel dus net buiten de prijzen. Daarna versterkte trainer Marcel Boudesteijn zijn selectie met een flink aantal nieuwe spelers, die overkwamen van gerenommeerde ploegen als DVS ’33, Genemuiden en Dieze West (Tom IJzerman en Wahid Shimeri). De start was zeker niet slecht, want Nunspeet bezet inmiddels de vierde plek op de ranglijst. Twee weken geleden was er een kleine ‘ontsporing’ toen de Veluwenaren op eigen terrein met 0-2 onderuit gingen tegen DOS ’37, maar vorige week richtte de ploeg zich op door met 0-3 te winnen bij Vroomshoopse Boys.

Nunspeet heeft nu twaalf punten uit zes duels en is daarmee één van de vijf ploegen met een achterstand van slechts drie punten op nummer twee WHC. De marge met Berkum is maar vier punten, en is dus alleszins overbrugbaar.

Draad weer opgepakt
Berkum had twee weken geleden een wat mindere dag met een doelpuntloze remise bij DETO Twenterand, maar pakte afgelopen zaterdag de draad weer op. Concurrent SVZW werd met 2-0 verslagen, waarbij de Zwollenaren vrijwel de hele wedstrijd de toon aangaven. Het enige wat de ploeg van trainer Arno Hoekstra zichzelf kon verwijten was dat het overwicht niet in meer goals werd uitgedrukt. Vóór rust scoorde aanvoerder Marc van der Meulen een fraaie 1-0, maar vooral in de tweede helft liet Berkum een serie kansen liggen. Pas in blessuretijd liep de thuisclub verder uit, en daar stak SVZW een helpende hand toe door de bal in eigen doel te werken.

Berkum zou bij winst in Nunspeet aardig zicht krijgen op de eerste periodetitel, maar weet uit ervaring dat er daar helemaal niets wordt weggegeven. Bovendien kan Nunspeet door een overwinning aansluiting bij de top krijgen, dus dat zal een extra motivatie zijn voor de thuisclub. De wedstrijd Nunspeet-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Rik Berends uit Assen, die op Sportpark De Wiltsangh aan de Sportlaan in Nunspeet om 14.45 uur af laat trappen.

Bron: vv Berkum.