Afbeelding

LEEN RIPKE ZWOLSE PIONIER VAN DE NEDERPOP

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

Door Peter de Jong/foto Pedro Sluiter

Zeg je Blues Dimension dan zegt Johan Derksen: ‘weet ik, ken ik, Zwolle, get ready’. Derksen’s kijk op de Nederpop heeft geresulteerd in een muzikaal gezelschap waarmee hij stad en vaderland afreist. Oude tijden herleven en Zwollenaar Leen Ripke verzorgt een speciaal gastoptreden.

Odeon, Hemminkzaal, zaterdag 22 oktober 2016 20.00 uur. De kaartverkoop voor het programma ‘pioniers van de Nederpop’ loopt lekker. Aardig detail, Zwollenaar Leen Ripke doet mee. Aanleiding om eens met Leen een bakkie te doen en met hem tien levensmomenten de revue te laten passeren.

Mozarts: “het begin van mijn zangcarrière. Beginjaren ’60. Voor mij compleet nieuw. Lolke Nijhuis, Joop Blom en Ferdie Berse zochten een zanger. Het genre waren nummers van Cliff en de Shadows; later kwamen daar songs van the Beatles, the Who en niet ter vergeten Johnny Kendall (St. James Infirmary) bij. Mooie tijd”

Blues Dimension: “Vreemd dat ik gevraagd werd. BD was popmuziek gemaakt door conservatorium geschoolde muzikanten. Het was nieuw voor die tijd; een band met blazers. Ik zei ja en eigenlijk weinig problemen gekend met deze overstap. Ed Politiek was onze manager die voor veel optredens heeft gezorgd. Zowel in binnen- als buitenland. De verwachtingen van deze band waren hooggespannen. Helaas heeft het maar drie jaar mogen duren. Ben van die periode overigens niet rijk geworden.”

Get Ready: “Hitje, nietwaar? Ik kreeg een muziektape en moest daarop mijn vocals inzingen. Zo ging dat toen. Op mijn advies kreeg het nummer, net als de versie van Tom Jones, meer snelheid. Nog steeds ligt get ready bij de kenners vers in het geheugen. Johan Derksen kent het en zelfs Mart Smeets was een fan van BD. Helaas ook ons laatste wapenfeit want de band ging uit elkaar. Rudy van Dijk vertrok naar Amsterdam terwijl Hans Lafaille en Helmig van de Vegt door Cuby werden benaderd.”

Lees maandag 17 oktober het hele interview op Rondje Swolle

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30