Sint Nicolaasloop is niet groot, maar wel heel oud

Sport

ZWOLLE - Bijna elke wijk in Zwolle heeft zijn eigen hardloopevenement. Zo kan de Zwolse hardloper het hele jaar door in zijn eigen stad aan wel acht hardloopwedstrijden meedoen. Traditiegetrouw is de Sint Nicolaasloop de afsluiter van het jaar, de laatste zondag voor 5 december. Dit jaar op zondag 27 november 2016.

De Sint Nicolaasloop heeft routes door het mooie buitengebied aan de noordkant van Zwolle tussen de Vecht en Zwarte water. Het parcours gaat langs de wijken Berkum-Brinkhoek, Aa-landen en Holtenbroek. Er zijn vier afstanden; een gratis 1,5km kidsrun, 5+, 8 km en de 10 Engelse Mijl (16,1km). Alle routes bestaan uit één ronde. De start en finish is bij SV HTC aan de Brinkhoekweg te Zwolle.

Van alle hardloopwedstrijden in Zwolle hoort de Sint Nicolaasloop bij één van de kleinere met circa 350 deelnemers in totaal, maar is wel verreweg de oudste. Dit jaar alweer voor de 42ste keer. Voorheen georganiseerd door Skivereniging Zwolle, maar sinds enkele jaren is de organisatie in handen van Loopgroep Run2Day Zwolle.

Meer informatie en inschrijven op www.sintnicolaasloop.nl.