Afbeelding

Eerste thuiszege voor Regio Zwolle Volleybal

Sport

ZWOLLE - De dames van Regio Zwolle Volleybal hebben in het Landstede Sportcentrum de eerste thuiszege van het seizoen geboekt.

De formatie van de nieuwe trainer Redbad Strikwerda won de vierde competitiewedstrijd met 3-0 van Oskam Taurus, dat in elke set al gauw tegen een ruime achterstand van 6-1, 7-1 aankeek. De bezoekers uit Houten konden er geen wedstrijd van maken en Regio Zwolle Volleybal won elke set dan ook ruim: 25-18, 25-19, 25-16.

“Uiteindelijk was het best gemakkelijk. Dat hadden we niet verwacht, normaal gesproken heeft Taurus meer servicedruk”, sprak de 1m92 lange middenvrouw Marianne Het Lam-Scholten, die blij was met de 3-0 overwinning. Niet zozeer met het optreden van de ploeg. "We hebben ons spel gespeeld en daarmee gewonnen, maar of het mooi was? Nee. In andere wedstrijden kunnen we net iets meer de punten maken en zit er iets meer spel in."

Op woensdag verloor Regio Zwolle Volleybal de uitwedstrijd van de sterke debutant Flynth Flamingo's Activia met 3-1. Na vier duels staat Zwolle op de vijfde plaats, van de tien ploegen.

Regio Zwolle Volleybal gaat in het derde jaar in de eredivisie voor een plaats bij de eerste zes, die recht geeft op de play-offs. "Het zou mooi zijn als we dan hoger dan de zesde plaats kunnen eindigen. Daar spelen we voor", aldus Het Lam-Scholten.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden