Wild grossiert in medailles

Sport

ZWOLLE - Kirsten Wild heeft zich gekroond tot koningin van de EK baanwielrennen, afgelopen week in het Franse Saint-Quentin-en Yvelines.

De Zwolse krachtpatser pakte zondag haar vijfde medaille van het toernooi. Samen met landgenote Nina Kessler snelde ze naar brons op de koppelkoers. Van woensdag tot en met zondag veroverde de 34-jarige Wild elke dag een medaille. Het begon met goud op de afvalkoers, slechts vier dagen na de wegwedstrijd op de WK wielrennen. In de woestijn van Qatar moest Wild genoegen nemen met zilver. Op de afvalkoers toonde ze zich in de laatste sprint oppermachtig.

Na de eerste gouden medaille kwam er brons op het onderdeel scratch, zilver op het omnium en goud op de puntenkoers. Hierin hield ze de Belgische Jolien D’Hoore net achter zich.

Op de WK baanwielrennen eerder dit jaar, ook in Saint-Quentin-en Yvelines, won Wild goud op de scratch en brons op het omnium.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 23 apr, 08:18
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16