HC Zwolle mannen-HBS (duel). Foto: Pedro Sluiter
HC Zwolle mannen-HBS (duel). Foto: Pedro Sluiter Pedro Sluiter

Ontluisterend verlies voor mannen HC Zwolle na belabberde start

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - De teleurstelling is groot bij HC Zwolle na de 2-6 tegen HBS. Door het onthutsende verlies lijkt de formatie van coach Bert Bunnik veroordeeld tot degradatiehockey.

Dat het verschil tussen de overgangsklasse en eerste klasse groot is, was wel bekend. Na de overmacht in de eerste klasse is het nu vooral sprokkelen geblazen voor HC Zwolle, dat op drie punten uit zes duels staat. Tegenstander HBS deed de clubnaam (Houdt Braef Standt) een week geleden weinig eer aan door in Breda bij koploper Push tegen een grove 9-2 nederlaag aan te lopen. Twee punten is het schamele totaal van de traditieclub uit Bloemendaal, één minder dan HC Zwolle. Er kan dus worden gesproken over een onvervalst duel der laagvliegers.

Tegen 15:00 uur pakken de Zwollenaren het karwei op terwijl het duel toch echt een kwartier eerder is begonnen en het na krap tien minuten al 0-3 staat. ”Ik heb er echt even geen verklaring voor”, zegt aanvoerder Pieter Jan Voerman over die ontluisterende openingsfase. ”Alle afspraken die we deze week maakten waren weg, niets van dat alles. Echt dramatisch.” De captain eist zelf een hoofdrol op als hij bij de 0-4 zijn ploeg na een benutte strafcorner een beetje hoop geeft maar daarna opzichtig in de fout gaat en HBS ziet uitlopen naar 1-5. Een ruststand waar Sven Pechler wel mee kan leven. De broers Kim, Bjarne en Sven Pechler waren jarenlang het boegbeeld van het mannenhockey in Zwolle. Sven verkaste naar HBS, vervolgde daar zijn loopbaan, is inmiddels gestopt en toegevoegd aan de technische staf. Hij ziet vanaf de kant dat in de tweede helft consolideren het adagium is bij de bezoekers, die nog kansen genoeg krijgen. Zwolle-doelman Tijmen Maakal is echter een flinke sta in de weg. De tweede door Voerman benutte strafcorner is leuk voor de statistieken, net als de in extra tijd door de gasten verzilverde corner.

“Dit werkt nog wel even door. Ik zelf heb het ook verprutst”, is de gekuiste versie van Voerman. “Volgende week naar Push. Maak je borst maar nat.”

Coach Bert Bunnik, toch gepokt en gemazeld, weet het ook even niet. ”Vertel jij het maar. Als je niet scherp begint ben je in deze klasse zo gezien, ook tegen een ploeg die echt niet beter is. We moeten niet denken dat we in de overgangsklasse eventjes hockeyles kunnen geven. Dit is een beste tik.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30