Berkum 2 dichtbij stunt tegen Go Ahead Kampen

Sport

KAMPEN - Berkum 2 was zaterdag tegen Go Ahead Kampen 1 dichtbij een bekerstunt. Na de 0-0 kropen de Kampenaren in de penaltyserie door het oog van de naald.

“Ik ben trots op mijn ploeg. We hebben er het maximale uitgehaald. Jammer dat je er zo uitvliegt.” Trainer Frank Eeftink zag dat Berkum 2 weinig onderdeed voor de eersteklasser, die met name in de eerste helft wel de beste kansen kreeg. Vlak voor tijd had Mattijn Huizenga Berkum 2 op winst kunnen zetten maar zijn lob miste precisie. “Dit geeft vertrouwen. Maar Go Ahead 1 uitschakelen zou een absolute sensatie zijn geweest”, baalt Eeftink.

Van de Zwolse clubs die in actie kwamen heeft alleen SVI de tweede knock-out-fase bereikt. In een duel tussen derdeklassers won SVI op bezoek bij Mariënberg met 1-5. Voor Dieze West, CSV '28 en Zwolsche Boys viel het doek. De uitschakeling van Dieze West is een nieuwe klap voor de dolende hoofdklasser. Derdeklasser Heeten won met 5-2 van de ploeg die dit seizoen nog geen duel won.
Vierdeklassers CSV '28 en Zwolsche Boys verloren van respectievelijk Lelystad '67 (5-3) en Nunspeet (5-0). CSV bood tweedeklasser Lelystad goed partij, maar kreeg in de slotfase twee doelpunten tegen. Nunspeet-aanvaller Wahid Shimeri scoorde één keer tegen zijn oud-trainer. Hij speelde onder Jan Verheijen bij Dieze West.