Afbeelding
Eigen foto

Humanistisch Café Zwolle ‘elimineert de burger’

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Ferenc van Damme spreekt op woensdag 9 november om 20.00 uur bij het Humanistisch Café Zwolle dat wordt gehouden in de Groote Sociëteit aan de Koestraat 8. De avond heeft de uitdagende titel: ‘Elimineer de burger’.

Van Damme is communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie' bij de provincie Overijssel. Hij won de Galjaard Prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector en is de enige ambtenaar in Nederland met drie Grammy-nominaties en een Edison op zijn naam. Hij leidt volgens de organisatie ‘een vurige, interactieve discussie met overtuigende cijfers, inspirerende praktijkervaringen en werkbare inzichten’.

“De provincie Overijssel is al zeven jaar bezig om op andere manieren de 'kracht uit de samenleving' aan te boren en het tweerichtingsverkeer met verschillende ‘soorten’ inwoners te stimuleren. Vooral ook met de groeiende groep mensen die zich niet meer vertegenwoordigd voelt door instituten en overheden; nu rond de 70 procent van de inwoners. Conventioneel communiceren en toepassen van traditionele 'burgerparticipatie' met ‘the usual suspects’ levert minder en minder op, dat is duidelijk. En de enigen die nog serieus over 'burgers' spreken, zijn militairen en bureaucraten; wie kent er persoonlijk een normaal mens die zichzelf 'burger' noemt of voelt? Maar wat werkt er dan wel? Hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn? Kennis van doelgroepen, zelfinzicht, een realisatie van jouw plek in een razendsnel ontwikkelende wereld om ons heen en een dramatisch andere houding van onszelf zijn essentieel voor een zinnig streven naar dialoog in een vitale, samenredzame ‘doe-democratie’”, bericht de organisatie van het Humanistisch Café.

Om alvast een beetje ‘in the mood’ te komen, kun bezoekers ter voorbereiding op de bijeenkomst een test te doen. Ze gaan hiervoor naar de volgende link: http://www.motivaction.nl/mentality/de-mentality-test en doen de Mentality-test. Ze worden geadviseerd de uitslag te onthouden of uit te printen en neem te nemen naar de bijeenkomst. Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. De inloop is vanaf 19.30 uur; de lezing begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro inclusief koffie/thee voor aanvang. Leden betalen 3 euro.