Afbeelding

Moeder en dochter exposeren in Fermate

Algemeen

HOLTENBROEK – Moeder en dochter Monique Meijer en Tineke van der Velde exposeren van 4 november tot 29 december in Driezorg-locatie Fermate.

Al jaren delen zij een gezamenlijke passie: tekenen en schilderen. Van 2013 tot 2016 hadden zij een atelier bij de STAKK in Kampen, waar ze werkten aan hun eigen werk en tevens lessen verzorgden tijdens Open Atelier-avonden. Sinds mei van dit jaar gaan ze ieder weer hun eigen weg, maar zoeken ze elkaar nog regelmatig op.

Het werk van Monique Meijer bestaat uit verschillende stijlen, van schilderwerk met olieverf of acrylverf, zowel realistisch als abstract, tot potlood: grafiet en kleurpotlood. Maar ook pastelkrijt ontbreekt niet. Sinds kort werkt ze ook weer aan haar passies beeldhouwen en keramiek.

Het werk van Tineke van der Velde is voornamelijk paard-gerelateerd. Deze dieren vormen een terugkerend thema in haar schilder- en tekenwerk. Maar ook andere dieren vormen een geliefd onderwerp en zo nu en dan schildert ze portretten van kinderen. Het ambacht van het schilderen, is voor haar een grote fascinatie.

Belangstellenden die de expositie willen bezoeken, zijn welkom op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur in het woonzorgcentrum aan de Händellaan 315 in Holtenbroek.