SVI-spits Joep Buimer in actie
SVI-spits Joep Buimer in actie Hans Smit

Drie Zwolse ploegen mikken op periodetitel

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Drie Zwolse ploegen kunnen dit weekeinde een prijs pakken. SVI, Berkum en Zwolsche Boys hopen zich te kronen tot kampioen van de eerste periode en daarmee een ticket voor de nacompetitie veilig te stellen.

Derdeklasser SVI verspeelde in de vorige speelronde dure punten ten opzichte van Hatto Heim, dat met een beetje fortuin de topper tegen VSCO ’61 won met 1-0. SVI verloor met 2-1 van DSV ’61, waardoor beide ploegen nu 16 punten hebben uit 7 duels. Het doelsaldo is ook exact gelijk (17-6). Er zijn vier achtervolgers met 13 punten.

Programma 3C: SVI-VEVO, SEH-Hatto Heim.

Derde periodetitel in drie seizoenen?

Berkum kan net als twee seizoenen geleden een bijna foutloze eerste periode bekronen met een periodekampioenschap in de eerste klasse D. De ploeg van trainer Arno Hoekstra gaat aan kop na vijf zeges en twee remises. WHC volgt op één punt. Berkum heeft ook een beter doelsaldo (+4 meer) dan de Wezepers. Duno Doorwerth en SVZW maken ook nog kans met twee punten achterstand op de Zwolse ploeg, die vorig seizoen overigens de tweedeperiodetitel won. Zowel WHC als Berkum speelt tegen een laagvlieger. Berkum ontvangt hekkensluiter Hulzense Boys. WHC gaat op bezoek bij KHC, dat twaalfde staat.

Programma 1D: Berkum-Hulzense Boys, KHC-WHC, Duno Doorwerth-Go Ahead Kampen. Bennekom-SVZW.

Beslissingswedstrijd

In de vierde klasse C is het razend spannend aan de top met drie ploegen die zich, niet verrassend, al hebben losgemaakt van de rest. Zwolsche Boys moet het uitvechten met polderploegen Reaal Dronten en Swift ’64. Met 18 punten staat dit drietal zes punten voor op de nummer vier ’s-Heerenbroek. De Zwolse ploegen CSV ’28 en VSW volgen met 10 punten uit 7 duels.

Reaal Dronten staat er het beste voor op basis van doelsaldo. De Drontenaren staan op een saldo van +25, en dat is een tikkeltje beter dan Zwolsche Boys (+24) en Swift (+23).

Zaterdag gaat Reaal Dronten op bezoek bij Wijthmen. Zwolsche Boys speelt een uitwedstrijd bij Wilsum, terwijl Swift ’64 moet afreizen naar VSW. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

Als Zwolsche Boys er zaterdag eentje meer maakt dan Reaal en daardoor op gelijke hoogte komt, dan staan beide ploegen precies gelijk en volgt een een beslisingswedstrijd. Swift hoeft met dit scenario waarschijnlijk geen rekening te houden. De ploeg uit Swifterbant maakte tot dusver 28 goals en staat daarmee ver achter Reaal (36) en Zwolsche Boys (35).

Programma 4C: Wilsum-Zwolsche Boys, Reaal Dronten – Wijthmen, VSW - Swift '64.

SVI in districtsbeker

De loting voor de tweede knock-out-fase van de oostelijke districtsbeker heeft plaatsgevonden (in Zupthen) en de enige Zwolse club die nog meedoet mag niet klagen over de uitkomst. SVI speelt op zaterdag 19 november of zondag 20 november een thuiswedstrijd tegen Vaassen. Net als in de eerste ronde treft SVI een medederdeklasser. Vaassen is hekkensluiter in de zondag derde klasse B.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13