ZAC - Be Quick '28.
ZAC - Be Quick '28. Pedro Sluiter

Be Quick '28 countert ZAC naar de pijnbank

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - "Het wordt weer zo’n wedstrijd", verzucht Be Quick ’28-trainer Wilfried Westerhuis richting het einde van de derby tegen ZAC na weer een gemiste kans. Het dubbeltje valt nu echter een keer de goede kant op. Yordi Veldman schiet in de 93ste minuut de 2-1 binnen en bezorgt Be Quick daarmee de eerste driepunter van het seizoen.

Medespelers buitelen over Veldman heen nadat deze op aangeven van Frank Westerbeek de 2-1 binnen schuift. De mee opgekomen middenvelder ziet dat de voorzet achter Sander Aarten terecht komt en is alerter dan de verdedigers van ZAC. Het is een verdiende zege voor Be Quick ’28, dat blij mag zijn met de ruststand van 1-1, maar in de tweede helft verreweg de meeste kansen krijgt.

"Na rust krijg je genoeg kansen, maar ze gaan er net niet in. Je voelt dat je beter wordt. Heel mooi dat je zo vlak voor tijd scoort. Het was lang wachten op de drie punten en het kan niet mooier om dat nu, en hier, te doen", glundert Veldman. "Het is goed feest in de kleedkamer. En er wordt nog heel lang doorgevierd", verzekert de 21-jarige Veldman.

Een bittere pil voor ZAC, dat de wedstrijd prima begint en door een kopbal van Joost Vulkers, op aangeven van Iljas Baltes, verdiend 1-0 maakt. De gelijkmaker op slag van rust van Aarten valt uit de lucht, maar geeft Be Quick de benodigde oppepper. Na de pauze oogt ZAC machteloos en ruikt Be Quick bloed. De razendsnelle Sander Aarten komt drie keer oog in oog met Jelle Brouwer, maar de topscorer van vorig seizoen krijgt de bal niet voorbij de ZAC-doelman. Westerhuis voelt de bui al hangen: “Het zal toch niet? Hij valt maar niet en dan zul je zien dat de tegenstander wel scoort.”

Voor ZAC-trainer Egbert Kragt reden om te denken ‘misschien moeten we maar blij zijn met een punt’. Bij zijn spelers is dat besef er niet. ZAC blijft gaan en laat grote gaten vallen, waar Be Quick slim gebruik van maakt. “Als je zo vaak gewaarschuwd wordt -de keeper redt ons keer op keer- dan moet je een gelijkspel koesteren”, verzucht Kragt. De boodschap wordt niet opgepikt. Dat de winnende treffer in de allerlaatste minuut valt, maakt de zege voor Be Quick extra lekker. “Het was zo frustrerend dat het telkens de verkeerde kant opviel. Dan is dit super mooi. Maar ook niet meer dan een eerste stap”, beseft Westerhuis.

Be Quick '28 heeft door de eerste winst de rode lantaarn in 2H overgedragen Quick '20 en heeft slechts twee punten minder dan nummer elf, ZAC. WVF, dat 2-2 speelde tegen Enter Vooruit, staat daar weer vier punten boven, op de negende plaats.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30