Sfeervolle Zwolse Ladies Run 2016
Sfeervolle Zwolse Ladies Run 2016 Pedro Sluiter

'Zwolle is een echte hardloopstad en had daarom een Ladies Run nodig'

Sport

(door Wouter Foppen)ZWOLLE – De organisatie van de Zwolse Ladies Run stond vooraf al versteld van het aantal deelnemers. Daar waar er uit werd gegaan van zo’n vijfhonderd aanmeldingen, werden er dat plots duizend. En die duizend vermaakten zich vrijdag opperbest.

De route liep dwars door de Zwolse binnenstad en dat gaf al een bijzonder sfeertje. Duizend vrouwen door de Potgietersingel, gevolgd door wat andere nauwe steegjes, ja, het was een fraai gezicht.

“In Zwolle zijn er veel vrouwen die ontzettend fanatiek hardlopen, het is ook een hardloopstad. En daarom had Zwolle zijn eigen Ladies Run nodig”, liet organisator Nanja Schorel eerder al optekenen. Die gedachte bleek zo waar als maar zijn kan.

En oh ja, buiten de sfeer om was er ook nog iets van een wedstrijd. De 2,5 kilometer werd gewonnen door Anouschka Schroder, die een tijd van 11:17 liep.

De vijf kilometer was een prooi voor Karina Willems, die naar 22:05 snelde. Zij bleef daarmee haar concurrenten ruim twee minuten voor, maar ach, dat maakte allemaal niet zoveel uit. Zwolle is wederom een hardloopfeestje rijker, aangezien de Zwolse Ladies Run vast en zeker voor herhaling vatbaar is. Dat kan haast niet anders.