Ronald Mulder met winst op 500 meter richting eerste WC's

Sport

GRONINGEN – Waar Ronald Mulder vrijdagavond op de KNSB Cup de 500 meter won en zich daarmee verzekerde van een Wereldbekerticket, viel tweelingbroer Michel net buiten de boot.

Tijdens het eerste serieuze meetmoment van het seizoen liet Ronald een tijd van 35,25 noteren. In de laatste race van de 500 meter bleef hij Daidai Ntab net voor. Michel werd met een tijd van 35,64 zesde. De startbewijzen voor de komende vier World Cups gingen naar Ronald Mulder, Jan Smeekens, Kai Verbij, Daidai Ntab en Kjeld Nuis.

Michel Mulder is ondanks het mislopen van kwalificatie positief gestemd. Na een teleurstellend seizoen koos de olympisch kampioen van Sotchi 2014 dit jaar voor een nieuw team en de hernieuwde samenwerking met coach Desly Hill. De Zwollenaar gaat vol voor de Spelen van Pyeonchang in 2018.

Op de 1000 meter speelden beide broers geen rol. Ronald kwam tot een tijd van 1.11,23 en eindigde daarmee als negende, terwijl Michel (1.11,91) uiteindelijk slechts veertiende werd. Lotte van Beek eindigde bij de vrouwen op plaats acht en mist daardoor ook de eerste Wereldbeker-wedstrijden.