Afbeelding
Eigen foto

Zeeverkenners gaan aan de schoonmaak

Algemeen

BERKUM - De jeugdleden van de Christofoor zeeverkenners en de Zwolsche zeeverkenners hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken met het ROVA zwerfvuilprogramma Mooi Schoon.

De activiteit, die door de verschillende leeftijdsgroepen de hele zaterdag werd gehouden, begon met een educatieve voorlichting. Een ROVA-medewerker gaf op een leuke en begrijpelijk wijze uitleg over wat zwerfvuil voor gevolgen heeft. Duidelijk was dat het niet in de natuur thuishoort en daar hebben de zeeverkenners dus ook wat aan gedaan met deze actie. De uitleg werd aansluitend getoetst met een interactief spel waarbij de kennis van de jeugd werd getest. De motivatie was groot en het mooie weer gaf daarbij nog een extra stimulans. Het resultaat mag er dan ook zijn, want het zwerfvuil werd met zakken tegelijk opgehaald.

Niet alleen de oevers tussen de spoorbrug en de brug van deA28 over de Overijsselse Vecht werden schoongemaakt, maar ook de Berkumerkolk tot aan de Nieuwe Verlaat en de natuurgebieden in de uiterwaarden. “Niet te geloven” en “ongekend” waren de woorden van de ROVA-medewerker over het opgehaalde zwerfvuil.Er werd maar liefst 270 kilo gewogen bij het inleveren van het zwerfvuil bij het ROVA-station aan het einde van de dag.

Mooi Schoon is het gebied weer en de Scouting leden van de zeeverkenners groepen hopen dat het zo blijft.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden