Afbeelding

1996 – 2016: Twintig jaar Meander Uitvaartbegeleiding

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Marjon Klaassen begon op 2 november 1996 haar uitvaartbedrijf ‘Marjon Klaassen Persoonlijke Uitvaartzorg’. Op 2 november is het Allerzielen, de dag dat (Katholieke) mensen hun naasten gedenken.

Mooi om vanuit dat respect voor overledenen en hun dierbaren een uitvaartbedrijf te beginnen met – toentertijd – een werkwijze. Nog tot in de jaren negentig hield men bij het vormgeven van een uitvaart veel rekening met algemeen geldende regels. Marjon vond het tijd om daar verandering in te brengen. “Afscheid nemen is iets heel persoonlijks. Daarbij is het niet van belang ‘hoe het hoort’, maar ‘wat bij jou hoort’. Het afscheid als afspiegeling van het geleefde leven.”

Het bedrijf groeide snel. In twintig jaar heeft het bedrijf zich een belangrijke plaats verworven in Zwolle en omstreken. Marjon vormde een team van vrouwen die uiteraard altijd nog op dezelfde aandachtige en professionele wijze naasten begeleiden. Omdat Marjon niet meer de enige uitvaartbegeleider was, veranderde zij de naam van het bedrijf in 2002 in Meander Uitvaartbegeleiding. Deze naam is gekozen omdat het meebeweegt met de stromingen die er bij de naasten zijn; met hun emoties, wensen en tempo.

Sinds 2013 is het bedrijf gevestigd in Huize Hofvliet aan de Katerdijk in Zwolle, waar het kantoor houdt maar waar vooral in een heel huiselijke sfeer midden in de stad afscheid genomen kan worden. Marjon: “Twintig jaar is een lange tijd. We zijn dankbaar dat we als medewerkers van Meander Uitvaartbegeleiding dit betekenisvolle werk mogen doen. Traditioneel of vernieuwend; voor ons is alleen de wens van de familie leidend.”