Afbeelding

Het Britten verleidt opnieuw met een prachtige productie!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Het Britten Jeugd Strijkorkest, dat in 2017 tien jaar bestaat, opent haar muzikale jubileumjaar met een bijzondere muziektheatervoorstelling. De voorstelling “De Verleiding van Vivaldi” is een meeslepend muzikaal verhaal over muziek, adoratie en verboden liefde.
Met deze productie kiest het Britten er opnieuw voor grenzen te verleggen. Tijdens Koningsdag verraste het jonge Zwolse orkest nog met een spectaculair optreden samen met de rappers van de Fakkelteit. Dit keer kiezen ze voor muziektheater in samenwerking met Jeugdtheater The Young Ones en fluitist Joao Ramos Marta.

Toeschouwers maken tijdens “De Verleiding van Vivaldi” kennis met Anna Violin, een jonge violiste, gespeeld door Roza Herwig, concertmeester van het Britten Jeugd Strijkorkest. Zij vertelt over haar leven met Vivaldi, die als vioolleraar én priester werkt in het weeshuis waar ze opgroeit. Vivaldi is bij het grote publiek vooral bekend om zijn composities, maar hij was ook een toegewijd geestelijke. Tijdens zijn werk in het weeshuis raakt hij in de ban van de bekoringen van zijn getalenteerde leerlingen en komt daardoor in conflict met zijn geweten.

“De Verleiding van Vivaldi”: een voorstelling voor iedereen die zich wil laten meevoeren door jong talent, prachtige muziek en onmogelijke liefde…

Nog te zien op:
20 november Synagoge in Deventer 15.00
25 november Theater De Reggehof in Goor 19.00
18 december Theater De Voorveghter in Hardenberg 15.00

Voor kaarten en info www.hetbritten.nl

In een andere setting wordt de voorstelling ook ten gehore gebracht in samenwerking met de jonge Nederlandse blokfluitiste Lucie Horsch, in Wilp op 15januari en in Hattem op 4 februari. Deze jongedame, onlangs nog te gast bij DWDD, zet met haar virtuositeit de wereld van de blokfluit op zijn kop!