Finalisten in actie op het Jeugdkampioenschap zaalvoetbal 2015
Finalisten in actie op het Jeugdkampioenschap zaalvoetbal 2015 Pedro Sluiter

'We willen geen deelnemers teleurstellen'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - In de kerstvakantie wordt voor de vierde keer op rij het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal gehouden. Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle hebben na de succesvolle derde editie, met ruim 600 deelnemers, opnieuw de handen ineen geslagen om tien tot achttienjarigen een mooie vrijetijdsbesteding te bieden. Bij genoeg animo in de oudere groepen, wordt er op 30 december een finaledag gehouden. Niet eerder had het toernooi een derde dag.

“Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat veel bekendheid geniet in Zwolle en omgeving. In de WRZV-hallen beschikken wij over twee sportzalen, waardoor tachtig teams, verdeeld over de leeftijdscategorieën, deel kunnen nemen aan het toernooi”, aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. “We hebben ervoor gekozen om dit jaar een extra derde speeldag toe te voegen als finaledag. Dit om zoveel mogelijk teams per leeftijdscategorie deel te laten nemen aan (de poulefases van) het toernooi. Er was op twee speeldagen geen ruimte meer om te groeien, maar we willen geen deelnemers teleurstellen. Vandaar dat deze keuze makkelijk gemaakt was.”

Ook Koen Tip van SportService Zwolle sluit zich bij deze woorden aan. “Het is leuk om te zien dat zaalvoetbal een steeds prominentere plek krijgt voor jeugd in Zwolle. Er is een zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar binnen zaalvoetbalvereniging WRZV waar enthousiaste zaalvoetballers bij aan kunnen sluiten. Daarnaast is er voor jeugd van 16 t/m 18 jaar de ‘WRZV Futsal League’ waar wekelijks teams, binnen competitieverband, het tegen elkaar opnemen. Genoeg mogelijkheden dus om structureel te gaan zaalvoetballen!”

Op woensdag 28 december gaan jongeren van 10 tot en met 12 en 17-18 jaar de strijd met elkaar aan. Op donderdag 29 december wordt, naast het toernooi voor 15- en 16-jarigen, gespeeld in de leeftijdscategorie 13 - 14 jaar. Elk team bestaat uit zeven of acht spelers. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen (inclusief keeper).

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13