Duizenden studiekiezers laten zich informeren tijdens Onderwijsbeurs Noordoost

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zwolle, vrijdag 4 november 2016 - Op woensdag 9 en donderdag 10 november aanstaande staat de IJsselhallen in Zwolle weer volledig in het teken van Onderwijsbeurs Noordoost. Duizenden studiekiezers (én hun ouders) laten zich informeren over hun aanstaande studie- of beroepskeuze. De beurs is gratis te bezoeken en met het grote aanbod aan onderwijsinstellingen en opleidingen is er voor iedereen wat te vinden.

Mbo- en hbo-instellingen, een universiteitenplein, leerwerkbedrijven en een internationaal plein; met 95 deelnemende exposanten is er op Onderwijsbeurs Noordoost keuze te over. “Studiekiezers breed informeren en ervoor zorgen dat ze goed voorbereid de beursvloer op gaan.” Dat is het doel dat de organisatie voor ogen heeft. En die goede voorbereiding is nodig. “Het is niet niks, al die indrukken en informatie op zo’n dag onderwijsbeurs.”

Voorbereiding op de beurs
Die voorbereiding op het beursbezoek begint thuis of in de klas al. Via de website kunnen decanen gratis lesmateriaal aanvragen. Dit lesmateriaal geeft leerlingen een aantal opdrachten en voorbeeldvragen om hen vooruit te helpen op de beurs. Daarnaast kunnen bezoekers thuis en op de beurs een persoonlijke plattegrond maken. Met het doorlopen van een aantal korte stappen, zoals het invoeren van interesses en opleidingsniveau, komt de studiekiezer gemakkelijk te weten welke onderwijsinstellingen niet gemist mogen worden. De ‘Persoonlijke Plattegrond’ is te vinden op www.onderwijsbeurs.nl.

Start- en Studiekeuze-sessies
Beursbezoekers die nog niet zo goed weten waar te beginnen kunnen plaatsnemen bij verschillende start- en studiekeuze-sessies in verschillende lezingenzalen. De startsessies zijn nieuw dit jaar. Bezoekers krijgen in een interactieve presentatie van 5 minuten concrete tips voor op de beursvloer. Startsessies vinden doorlopend plaats. Daarnaast is er een uitgebreid programma aan studiekeuze-sessies, bijvoorbeeld over het ontdekken van je sterke punten en de bijdrage van ouders aan het studiekeuzeproces van hun kind.

Universiteitenprogramma
Ook aan de toekomstige universitaire studenten is gedacht. Zij kunnen kennis maken met de vele universiteiten op het universiteitenplein. Nieuw dit jaar is onder andere Rijksuniversiteit Groningen. De universiteiten presenteren zich naast de stands ook in een speciale zaal met het universiteitenprogramma. Een ideale mogelijkheid om in korte tijd meer te weten te komen over de universiteit, studentenstad en de verschillende opleidingen. Het volledige programma met universiteiten en start- en studiekeuze-sessies zijn te vinden op de website van de beurs.

Gratis toegang voor iedereen
Er is genoeg te doen dus voor die grote groep studiekiezers. Op woensdag 9 en donderdag 10 november is Onderwijsbeurs Noordoost geopend van 14:00 tot 21:00 uur. De beurs is na registratie gratis te bezoeken. Ga voor meer informatie en een gratis e-ticket naar www.onderwijsbeurs.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden