WVF-aanvoerder Martijn Ruijsch na zijn treffer
WVF-aanvoerder Martijn Ruijsch na zijn treffer Hans Smit

WVF geeft Be Quick '28 pak slaag

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De ene Zwolse derby is de andere niet. Waar Be Quick '28 zeven dagen geleden knap bij ZAC won, is het op eigen veld kansloos tegen een uitgekookt WVF (0-4).

Waar hoop, op het verlaten van de degradatieplekken in de tweede klasse H, de boventoon voerde na de eerste winst van het seizoen, is Be Quick de wanhoop nabij na de afstraffing tegen die andere stadgenoot. Teneergeslagen verlaat het elftal van trainer Wilfred Westerhuis, die het lang moet stellen zonder de op de training zwaar geblesseerd geraakte aanvoerder Frank Oosterhof, het eigen kunstgrasveld. Het gemis van Oosterhof is een enorme klap voor het toch al worstelende Be Quick. "Dat is een groot verlies voor de ploeg en voor Frank persoonlijk is het zwaar klote. Dat gaat verder dan voetbal", zegt Westerhuis.

Louter lachende gezichten zijn er bij WVF, dat ook een matige seizoenstart kende maar nu al voor het zesde duel op rij niet verliest. De doelpunten in de eenzijdige derby komen van spelers die vorig seizoen allemaal in het tweede elftal van WVF uitkwamen. Met Ruijsch en Berends als oudgedienden die een rijk verleden hebben als eerste elftal-spelers. "Vijf, zes jaar dat ik niet bij de selectie zat", schat Ruijsch, die laat zien nog altijd een aanwinst te zijn voor WVF 1. Hoewel hij tegenwoordig iets verdedigender speelt, opent Ruijsch de score in de Zwolse derby.

Oud-WVF-keeper Wibo van Dijk grijpt nog wel uitstekend in op een laag schot in de hoek van Berends, maar is uit de daaropvolgende corner kansloos als Ruijsch de bal via de grond het doel inkopt. Het is het begin van het einde voor Be Quick. WVF heeft weinig te duchten van de vroegere Zwolse grootmacht en loopt nog voor de pauze uit naar 0-3. Het speelt veel volwassener en dat is niet zo gek als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd.

Na de pauze gelooft WVF het wel. Be Quick zet aan en WVF mikt op een snelle omschakeling. Niek Mulder maakt er vanaf elf meter nog 0-4 van nadat Van Dijk een zeldzaam slecht moment beleeft. De Be Quick-doelman zit te klooien met een terugspeelbal, die hij gewoon hard weg moet schieten. In plaats daarvan verliest hij de bal aan Marc van de Vegte en haalt hij de aanvaller/middenvelder onderuit.

In de slotfase is Be Quick nog dicht bij de eretreffer, maar een lobje van Sander Aarten wordt door Mike te Wiele net overgetikt. "Over de hele wedstrijd gezien hadden we geen aanspraak op iets", zag Be Quick-trainer Westerhuis. "Je had vorige week de hoop dat je met de drie punten een stap had gezet, maar we doen er nu weer twee achteruit", sipt Westerhuis.

2H: Be Quick '28 - WVF 0-4 (0-3). 16. Martijn Ruijsch 0-1, 25. Hessel Berends 0-2, 39. Berends 0-3, 64. Niek Mulder 0-4 (strafschop).