Afbeelding

Karateka’s Mossel-Boot op dreef in Rotterdam

Sport

Zondag werd in Rotterdam voor de vijftiende keer het Karate Charity Tournament gehouden. Dit toernooi, waarbij de gehele opbrengst gaat naar een goed doel, kende meer dan 300 deelnemers en alle grote karateclubs uit Nederland waren met hun selecties afgereisd om de strijd met elkaar aan te gaan. Zo ook de Zwolse club Mossel-Boot, een onderdeel van Budo Stichting Boot, die met 21 deelnemers zich prima staande wist te houden op dit niveau.

Met drie titels, drie tweede en vijf derde plaatsen konden de Zwolse sporters terugkijken op een succesvolle dag, waarbij nog zeven sporters heel dichtbij brons waren. Zij verloren de strijd om de derde plaats en dat gaf aan dat het niveau van de Zwolse selectie hoog was. Een gouden medaille was voor Mert Tasdan, Jermaine Beni en Thaliya la Cruz. Zilver ging naar Tom Helbers, Thijmen Hasselt en Marciana Bosveld, terwijl een bronzen plak werd behaald door Kay van Werven, Olaf Kappert, Emiel Kamerman, Robin van Zomeren en Diana Gevorgian. De Zwolse coaches Henk Sporkslede, Araik Gevorgian en Wim Mossel waren duidelijk in hun nopjes met dit mooie resultaat.

Naar EK Wado in Zwitserland

Vrijdag vertrekt een selectie van Mossel-Boot naar het Zwitserse Siggenthal om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen in de Wado karatestijl. De wedstrijden worden zaterdag gehouden en kent deelnemers uit maar liefst achttien landen. De Zwollenaren vertegenwoordigen Nederland samen met de ploeg van Kenamju uit Haarlem.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59