Afbeelding

Woensdag 16 november informatieavond Michael College Zwolle, vrijeschool voor VO-onderwijs

Algemeen

Op woensdag 16 november is er een informatieavond op het Michael College, vrijeschool voor mavo, havo en vwo.

Vrijeschoolonderwijs is landelijk een sterk groeiende vorm van onderwijs en sinds 2013 is er ook in Zwolle een voortgezet onderwijs vrijeschool. Veel ouders kiezen voor dit onderwijs; kinderen krijgen de gelegenheid om zich breed te ontwikkelen en de verdieping op te zoeken. Ook worden er veel kunstzinnige vakken aangeboden. Onderwijs voor hoofd, hart en handen dus: abstraheren, begrijpen, communiceren, inleven, betrokkenheid, zelfwaardering en gevoel voor schoonheid zijn voorbeelden van belangrijke aspecten van dit onderwijs.

Elke ochtend start de groep met periodeonderwijs: daar wordt projectmatig onderwijs aangeboden. Het periodeonderwijs is een echte pijler van het vrijeschoolonderwijs.

Er is veel aandacht voor de eigenheid van elke leerling. ’Worden wie je bent’ is al heel lang een motto van de vrijeschool.

De vrijeschool biedt helder en eigentijds onderwijs. Ook veel leerlingen die niet op een vrijeschool basisschool hebben gezeten, hebben de weg naar het voortgezet vrijeschoolonderwijs al gevonden.

Voor iedereen die nu weleens wil weten hoe het toegaat op een vrijeschool:

Informatieavond Michael College
Woensdagavond 16 november 2016, 19.30 tot 21.00 uur
Bachlaan 162
Zwolle

www.michaelcollegezwolle.nl