Primeur: Schoolfruit op de fiets bezorgd in Zwolle

Algemeen

Voor het eerst is in Nederland het schoolfruit bezorgd op de fiets. Drie scholen in Zwolle zijn dinsdag voorzien van schoolfruit. Deze week is de landelijke uitgifte van fruit gestart voor 476.000 kinderen.

Fruitleverancier HealthyQ en Cycloon Post & Fietskoeriers sloegen de handen ineen voor deze primeur op de fiets. “Bij zoiets gezonds als schoolfruit hoort toch ook een gezonde bezorging”, vindt directeur Daniel Verweij van HealtyQ. Irma Smit-te Rietstap van Cycloon beaamt de woorden van Verweij. “Fietsen en fruit passen net zo goed bij elkaar als kinderen en gezond opgroeien. Wat ons betreft volgen nog veel meer scholen.”

De allereerste school die per fiets is bevoorraad was de Christelijke Daltonschool Koningin Emma in Zwolle. Speciaal voor de gelegenheid hielpen zo’n vijftien leerlingen mee met uitladen van de fiets.

In totaal ontvangen ruim 476.000 leerlingen in Nederland schoolfruit. De schoolfruitregeling wordt mogelijk gemaakt met Europees geld. Nederland doet dit jaar voor het achtste jaar mee aan dit project.