Afbeelding
Eigen foto

Tibetaanse lama verzorgt lezing in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

VEERALLEE – In het atelier/de werkplaats van kunstenaar Ronald A. Westerhuis aan de Willemsvaart 21A verzorgt Lama Tulku Sonam Rinpoche op zondag 20 november om 14.30 uur de lezing ‘De kunst van het geluk’.

“Tulku Sonam is een toegankelijke en inspirerende persoonlijkheid”, volgens de organisatoren. “Hij is een geestelijk leraar die zorg draagt voor kennisoverdracht van het Tibetaanse boeddhisme. Hij vluchtte over de Himalaya, waarna hij zich vestigde in een boeddhistisch klooster in India. Tulku Sonam kreeg les en empowerments (inwijdingen/initiaties) van veel grote Tibetaanse meesters, waaronder de Dalai Lama.

Graag wil hij zijn kennis en wijsheid in onze westerse maatschappij delen. Wijsheid en compassie (mededogen) zijn volgens het Boeddhisme twee belangrijke factoren die nodig zijn om geluk in jezelf te vinden.” In deze lezing wordt de mantra van de Groene Tara centraal gesteld. De Groene Tara helpt volgens het Boeddhisme de mens om veilig angsten te overwinnen en een hogere wijsheid te bereiken. “Zo leert men om verdriet, boosheid, angst, en pijn om te zetten in geluk.”

De lezing is in het Engels. Bezoekers mogen een (eigen) Boeddhabeeld meenemen en het laten zegenen. Kijk voor meer informatie op de website www.tulkusonam.nl. De toegangsprijs voor de lezing is 20 euro. Het laten zegenen van een eigen Boeddhabeeld kost 10 euro. De opbrengsten gaan in zijn geheel naar Lama Tulku Sonam Rinpoche, die zich onder andere inzet voor zijn project ter realisatie van een school voor nomadenkinderen in zijn geboortestreek in Tibet. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een persoonlijk consult waarin men persoonlijke vragen, wereldvragen of boeddhistische vragen kan stellen. Voor de consulten wordt een vrije gift gevraagd.

Belangstellenden kunnen voor informatie en reserveringen contact opnemen door te mailen naar info.rawspace@gmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt.