Afbeelding
Tophandbalster Annick Lipman op een eerdere editie van het schoolhandbaltoernooi in het Landstede Sportcentrum

Travelbags/HV Zwolle kijkt uit naar schoolhandbaltoernooi

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Woensdag 16 november is de dag van het schoolhandbaltoernooi voor leerlingen van de groepen vijf en zes van de basisscholen in Zwolle. Er doen 19 scholen en 32 teams mee.

Na de fusie eerder dit jaar van de handbalverenigingen S.V. Tyfoon en SV Zwolle is dit het eerste schooltoernooi dat Travelbags/HV Zwolle organiseert. SportService Zwolle ondersteunt de nieuwe club hierin. Het toernooi wordt gehouden in het Landstede Sportcentrum. "We kijken er erg naar uit om voor de eerste keer onder de naam Travelbags/HV Zwolle het schoolhandbaltoernooi te organiseren en zijn verheugd over het aantal teams dat deelneemt", zegt Karlijn van der Zouwen van Travelbags/HV Zwolle.

Dit tiende handbaltoernooi start om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 17:15 uur. Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken en zijn/haar team aan te moedigen. Tijdens het schoolhandbaltoernooi kunnen de scholen strijden om een Fair Play-onderscheiding en natuurlijk voor een podiumplek.

Het schoolhandbaltoernooi is belangrijk voor Travelbags/HV Zwolle. De vereniging heeft als doel om de handbalsport op alle niveaus uit te oefenen en aan te bieden. De leden moeten met plezier op zijn of haar niveau kunnen spelen. Dit is ook tijdens het schoolsporttoernooi het geval.

Competitie

Komend weekeinde is er weer competitiehandbal met een uitwedstrijd voor zowel het eerste heren- als damesteam. Heren 1, koploper in de tweede klasse met vier zeges in vier duels, gaat zaterdagavond op bezoek bij laagvlieger Duiven 2. Het damesteam speelt zondagmiddag tegen SDOL, dat slechts een puntje minder heeft dan de gedeelde koploper uit Zwolle.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden