Afbeelding
Pedro Sluiter

Jumbo Zwolle verdeelt 26.000 euro over 45 basisscholen

Algemeen

ZWOLLE - Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij één van de Jumbo winkels in Zwolle konden sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. In totaal heeft Jumbo in Zwolle donderdag een budget van 26.000 euro verdeeld onder deelnemende basisscholen.

Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de scholen een bedrag dat zij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen. Basisschool CBS de Morgenster uit Zwolle ontving de meeste punten van klanten van Jumbo en haalt hiermee een bedrag op van 1.784 euro. De ‘Sparen voor je School’ actie was volgens Jumbo Zwolle een doorslaand succes. Naast basisschool CBS de Morgenster, ontvingen basisschool CBS de Wendakker en basisschool OBS de Parkschool ook mooie bedragen voor de aanschaf van spel- en leermaterialen, respectievelijk 1.513 en 1.156 euro. In totaal deden er 45 scholen uit Zwolle mee aan de actie. Uiteindelijk heeft elke school punten ontvangen, wat inhoudt dat iedere school een bijdrage krijgt.

“De ‘Sparen voor je School’ actie past perfect bij onze maatschappelijke doelstellingen. Als familiebedrijf en toonaangevende supermarkketen staat Jumbo middenin de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende generaties. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk spelenderwijs leren is. Ik vind het dan ook geweldig dat klanten massaal voor lokale bassischolen hebben gespaard”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten.