Afbeelding

Drie Thorianen op podium Survivalrun Vollenhove 2016

· leestijd 2 minuten Algemeen

Thor Zwolle overheerst het podium tijdens survivalrun Vollenhove!

Zaterdag 12 november stond in het teken van de 15e editie Survivalrun Vollenhove, bekend als Veno in the Wetlands vanwege het vele koude water. Tijdens deze jubileumeditie moesten de atleten van de jeugd-, korte- en middenlange afstand veel door het enorm koude water en met verstijfde spieren 45 tot 55 hindernissen overwinnen. Thor Zwolle was met ca 120 leden ruim vertegenwoordigd. Met een verschil van 13 seconden greep Ewout Westdijk in de Korte Survivalrun na 8km de overwinning, vlak voor nummer 2, routinier Eric van den Ham.

Met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt ging de eerste startgroep van de Korte Survivalrun om 09.15u van start waarbij de koplopers al snel het ijs moesten breken om door het water te kunnen. Spieren verstijfden door het koude water waardoor er meer aanspraak werd gemaakt op het doorzettingsvermogen. Bij de meeste Thorianen zat dit wel goed aangezien de meesten zich persoonlijk wisten te verbeteren. De manier van trainen laat hiermee zien dat atleten zich daadwerkelijk ontwikkelen.

Bij de jeugdcategorie 15-17 jaar drong Paul van het met een 17e plaats de top 20 binnen net zoals Rudy Vlaming dat deed bij de dames Korte Survivalrun. Dries Kelderman liet zich als vanouds weer zien bij de veteranen in de Middenlange afstand door een prachtige 2e plaats te halen over een parcours van 13km door natte akkers, sloten en bospaden en 55 hindernissen.

In de categorie Korte Survivalrun boekte Thor de grootste successen met vier atleten in de top 20. Niels Wieringa en Jeroen Bolks resp. 20e en 16e. Het parcours van 8km en 45 hindernissen was koud, nat waarbij men richting de finish steeds meer door het ijskoude water moest. Kort na de start namen Ewout Westdijk en Wouter Keuning uit Leeuwarden de leiding. Zij moesten letterlijk het ijs breken langs de vele rietkragen en op tepelhoogte door het koude water. Eric van den Ham nam na een blessureperiode weer voor het eerst deel en startte daarom en een losgeschoten schoen rustiger aan. De routinier schoof gaandeweg het parcours wel op naar voren door richting het einde zelfs op een 2e plek te lopen. Ewout en Eric namen wel meer afstand van de volgers. Met uiteindelijk nog drie hindernissen te gaan lagen beide Thorianen letterlijk naast elkaar in een daknet. Eric moest een stukje terug in de hindernis en dit verschil wist hij niet meer in te lopen. Met een voorsprong van 13 seconden kwam Ewout terecht als winnaar over de finish en wist daarmee de koppositie in de nationale competitie te verstevigen.

In totaal namen meer dan 1500 mensen deel aan de survivalrun in Vollenhove die de boeken in gaat als een erg koude.

’s Middags kwam een groep van 35 jeugdleden van Thor Zwolle in actie voor de 5km recreatierun. Onder begeleiding van 6 trainers van Thor en een aantal ouders hebben bijna alle jeugdleden de finish met rode armband gehaald. Voor iedereen een flinke succeservaring en motivatie om weer te lekker door te trainen in de winterperiode. Survivalrun heeft namelijk geen winterstop. Ook bij Thor wordt, ondanks de kou, gewoon doorgetraind.

De volgende run vindt plaats over 2 weken in Doorn. Alle afstanden komen daar in actie. https://youtu.be/cBTyco6JGu8

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13