HC Zwolle-Nijmegen (Torossi debuteert op Zwolse bodem).
HC Zwolle-Nijmegen (Torossi debuteert op Zwolse bodem). Pedro Sluiter

Scorend vermogen en strafcorners breken Hockeyclub Zwolle op tegen Nijmegen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - Als Jetze Schölvinck vlak voor tijd de 1-2 scoort is er de hoop op misschien nog een remise tegen Nijmegen. De aansluitingstreffer komt te laat. De klok blijkt de voornaamste tegenstander. Zwolle, met drie punten uit tien duels, moet zich nu toch zorgen gaan maken.

Maar de stormbal wordt nog niet gehesen op Het Hoge Laar. Alhoewel, Wim van ’t Slot, voorzitter commissie tophockey, is wel duidelijk. ”Handhaving is een ‘must’, desnoods dan maar via de play-outs. Overgangsklasse spelen, daar is ons beleid op afgesteld. Dat het verschil met de eerste klasse groot is, was ons wel bekend, maar het zit ook absoluut niet mee. We houden vertrouwen. Gelukkig keren Maarten Struyvenberg en Jurjan Boiten weer terug uit het buitenland en hebben we Enzo Torossi kunnen inlijven.”

De Argentijnse centrale verdediger, in 2013 uitkomend voor Breda, is een welkome versterking nu zijn club Cordoba is uitgeschakeld voor de play-offs om de landstitel en hij dus tijdelijk beschikbaar is voor een nieuw buitenlands avontuur. Met de Zuid-Amerikaan in de gelederen begint Zwolle met een prima instelling aan het karwei tegen middenmoter Nijmegen. Uitgespeelde kansen zijn aan beide kanten echter op één hand te tellen. Doelman Tijmen Maakal is attent bij een aanval en een strafcorner aan Nijmeegse kant. De thuisploeg krijgt na twintig minuten twee strafcorners op rij. De eerste wordt gepareerd door de Nijmegen-doelman, nummer twee wordt door Pieter-Jan Voerman snoeihard over gepusht. In de tweede helft regent het evenmin kansen, maar Nijmegen krijgt wel een handvol strafcorners waaruit twee keer wordt gescoord. Het is voldoende voor de zege. De Zwollenaren blijven strijden voor een betere zaak, maar verder dan de treffer van Schölvinck komt, tot ieders teleurstelling, de thuisploeg niet.

“Schrijf maar op dat we punten gaan pakken”, zegt een strijdbare Jaap Rondhuis na afloop. ”Het vertrouwen in elkaar is er absoluut nog.” Rondhuis is blij met de komst van Torossi.”Hij is een hoger niveau gewend, dat zie je en dat is voor ons even wennen. Maar hij is een geduchte versterking.”

Torossi hoopt dat hij een steentje kan bijdragen aan de zo vurig gehoopte handhaving. ”Het is hier allemaal prima geregeld. Bij vlagen zag ik dat er ook best wel kwaliteit in deze groep zit. We gaan ervoor.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden