Dieze West - De Bataven (Caleb Rahajaan links)
Dieze West - De Bataven (Caleb Rahajaan links) Pedro Sluiter

Dieze West verliest van concurrent

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt) ZWOLLE - De 83ste. In die ene minuut ligt de wedstrijd van Dieze West besloten. De thuisploeg staat 1-2 achter als Dominggus Lim Duan met een perfecte steekpass de naar binnen getrokken Caleb Rahajaan bedient. De buitenspeler kapt een man uit en staat oog in oog met de doelman. Rahajaan schiet, van een meter of zes, de bal huizenhoog over. Een halve minuut later ligt de bal aan de andere kant achter doelman Danny van der Vegt: 1-3.

In de rust, in de bestuurskamer is iedereen het er wel over eens. Het staat inderdaad 0-1, maar Dieze West heeft het betere van het spel. En Dieze West heeft inderdaad een elftal vol spelers die handig met de bal zijn. Het zijn echter ook spelers die een actie te vaak te ver doorvoeren. ‘Zaalvoetballers’, zegt iemand. De rest knikt.

Dat De Bataven überhaupt op voorsprong staat, weet ook iedereen aan deze tafel, is enkel en alleen te wijten aan die ene domme pass van Milos Durmic, richting zijn centrale verdediger. Die bal is niet op maat en De Bataven-spits Evert Palm is een spits die het voor dergelijke risicovolle passjes doet. Hij frommelt de bal langs de laatste verdediger, omspeelt Van der Vegt en het staat 0-1. Die ene fout in de eerste helft, wordt in de tweede helft al snel gevolgd door een andere grote fout: als rechtsback Mohammed Ali Pour Asli zijn man uit het oog verliest en vervolgens een strafschop veroorzaakt: 0-2. Dieze West geeft echter niet op, valt met alles wat het heeft aan en dat levert ze in de zestigste minuut ook een treffer op. Al heeft het daar een handsbal van Bataven voor nodig. Jaouad Akloud schiet de strafschop binnen. De gelijkmaker – die terecht zou zijn – hangt vervolgens ruim 25 minuten in de lucht. Kleine kansjes en grote mogelijkheden wisselen elkaar af, culminerend in dé kans voor Rahajaan. Alsof de geest gebroken is door die misser, laat Dieze De Bataven in de resterende vijf, zes minuten nog tweemaal scoren (1-4). Het verlies betekent dat Dieze West op de laatste plaats blijft staan in de hoofdklasse.