Afbeelding
Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschap baggert Zwolse watergangen

Algemeen

ZWOLLE - De komende periode baggert het waterschap meerdere watergangen in verschillende Zwolse wijken. Het gaat om wateren in de Aa-landen, Holtenbroek, Westenholte, Stadshagen en de watergang langs de Bep Bakhuysstraat.

“Op de waterbodems vormt zich in de loop van de jaren zand en slib. Hierdoor wordt het water steeds ondieper. Voor een goede aan- en afvoer van water en om het onderhoud met de maaiboot goed te kunnen uitvoeren, is het nodig dat de watergangen diep genoeg blijven.

Ook krijgt het water meer zuurstof, ruimte en licht door overbodige bagger te verwijderen. Dat is goed voor de planten, vissen en overige (water)dieren”, meldt waterschap Drents Overijsselse Delta.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen langs de Bep Bakhuysstraat. Hier zijn baggerboten en rupskranen aan het werk in en rond het water. De bagger die van de waterbodem wordt gehaald, is volgens het waterschap niet verontreinigd en wordt per vrachtwagen afgevoerd naar een erkende verwerkingslocatie. Naar verwachting zijn de baggerwerkzaamheden in Zwolle eind dit jaar afgerond.

Op dinsdag 15 november houdt het waterschap van 17.00 tot 19.00 uur in wijkcentrum De Bolder aan de De Dobbe 29 in de Aa-landen een inloopbijeenkomst over het baggeren.