Afbeelding
Eigen foto

Cursusgroep ‘walkt’ al vijfhonderd keer

Algemeen

ZWOLLE – Een cursusgroep Nordic Walking van Stichting Welzijn Ouderen Zwolle (nu WijZ) is op 10 november voor de vijfhonderdste keer op pad gegaan.

“We zijn op 8 september 2005 begonnen met de cursus”, vertel deelnemer Wim Haverkamp. ”Het was de bedoeling om in vijftien lessen de basiskennis van het Nordic Walking onder de knie te krijgen. Op 22 december was de cursus afgelopen en besloten we dat onze vaardigheden voldoende waren om zonder trainer verder te gaan. Op donderdag 5 januari 2006 ondernamen we onze eerste zelfstandige tocht bij het Heerderstrand en sindsdien lopen we iedere donderdagochtend. We gaan steeds twee keer naar dezelfde startplaats als station Dalfsen, de kerk van Vilsteren of het Wapenvelderzand. Na afloop drinken we dan gezellig koffie. Eens per jaar gaan we lunchen, georganiseerd door een (aangewezen) vrijwilliger uit de groep. Op 10 november van dit jaar hebben wij met de hele groep, bestaande uit achttien personen, voor de

vijfhonderdste keer gelopen en deze jubileumtocht afgesloten met een gezellige lunch. We gaan nu op voor de volgende vijfhonderd.”