Afbeelding
Jonas Sacks

The Gents brengen 'A spotless rose' in de Grote Kerk in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Vocaal ensemble The Gents, onder leiding van Krista Audere, geeft op zondagavond 27 november een concert in de Grote Kerk. De zestien mannen brengen die avond een ode aan de vrouw der vrouwen: Maria.

"Niets past beter bij het begin van de Adventstijd dan een concert boordevol liederen over Maria, de Moeder Gods. In alle landen hebben componisten zich door haar laten inspireren: soms ingetogen, dan weer uitbundig. En beide uitersten worden door The Gents muzikaal belicht in een geheel nieuw programma dat zij in Zwolle voor het eerst op de planken brengen", aldus de organsiatie. The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap waarvoor de basis in 1999 werd gelegd door Peter Dijkstra met leden van het Roder Jongenskoor. Inmiddels bestaat The Gents uit zestien zangers uit alle delen van het land en staan de mannen onder leiding van de Letse Krista Audere. Dit voorjaar zongen The Gents tijdens het praktijkexamen ter afsluiting van haar master Koordirectie in Amsterdam. Van de examencommissie kreeg zij het cijfer '10'.

De zangers hebben vaak drukke banen als hoteleigenaar, wethouder, consultant, jurist, manager of kunsthandelaar. Daarnaast besteden zij veel tijd aan hun grootste passie, zingen. Door de jaren heen stonden The Gents op verschillende grote podia in binnen- en buitenland. Zo gaven zij de afgelopen jaren concerten in onder andere Normandië, Milaan en Sint Petersburg. Op 27 november keren zij terug in Zwolle en brengen ze Marialiederen uit alle eeuwen ten gehore. Van een Gregoriaanse antiphoon en het Ave Verum Corpus van William Byrd, tot werken van eigentijdse componisten als Arvo Pärt, John Tavener en Morten Lauridsen.

Het concert in de Grote Kerk Zwolle begint om 20.15 uur. Kaarten à 19,50 euro zijn verkrijgbaar via www.thegents.nl of aan de deur.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden