Afbeelding

IJsselcup 2016 zaalvoetbal

· leestijd 1 minuut Sport

De WRZV-zaalvoetbalvereniging organiseert in de winterstop de eerste editie van de IJsselcup.

De IJsselcup is de start van hopelijk een nieuwe en lange WRZV-traditie waar voetbalverenigingen rondom de IJssel en uit de regio, met elkaar de strijd aangaan in de zaal tussen kerst en oud en nieuw.

"We denken gezien de opmars van het zaalvoetbal dat de regio klaar is voor een groot zaalvoetbaltoernooi, wat hopelijk kan uitgroeien tot een toernooi waaraan alle regionale verenigingen gaan deelnemen. Het Protos Weering-toernooi is een mooi voorbeeld voor hoe het ook in onze eigen regio zou kunnen gedurende de winterstop. Gezien het enthousiasme onder de voetballers en trainers over het grensoverschrijdende toernooi geloof ik erin dat dit de komende jaren mogelijk is", vertelt Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV-zaalvoetbalvereniging.

Het toernooi staat geprogrammeerd op woensdag- en donderdagavond 28 en 29 december 2016 in de WRZV-hallen te Zwolle. De wedstrijden starten op beide avonden om 18.00 uur.

Aan het zaalvoetbaltoernooi kunnen deze eerste editie maximaal zestien verenigingen deelnemen. Het toernooi wordt een vast onderdeel van een jaarlijks Zwols zaalvoetbalevenement, wat in samenwerking met SportService Zwolle en de KNVB wordt georganiseerd, in combinatie met het Zwols Jeugdkampioenschap waar de jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar overdag aan deelneemt.

"We hopen zo de aansluiting te maken van de jongste pupillen naar de prestatieve senioren en hiermee een zo compleet mogelijk zaalvoetbalprogramma als vereniging te kunnen presenteren voor alle voetballers gedurende de winterstop. De intentie is het toernooi uit te laten groeien tot een groot regionaal toernooi dat op meerdere locaties en dagen wordt georganiseerd, waaraan uiteindelijk alle verenigingen in de IJsseldelta gaan meedoen", aldus Freddy Eikelboom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie op telefoonnummer 06-19365390 of stuur een mail naar: secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl. Er zijn aan deze editie geen deelnamekosten verbonden.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden