Afbeelding

Jarige Patricia Bron zingt voor de Vrienden van Isala

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De blinde amateursopraan Patricia Bron wordt vijftig jaar en viert dit met een klassiek concert. Een unieke mix van professionals en amateurs treedt op zaterdag 26 november om 19.30 uur op in de Doopsgezinde Kerk aan de Wolweverstraat 9.

Wie dit bijzondere feest wil meebeleven, kan zich tot 21 november per e-mail aanmelden via verjaardagsconcert@gmail.com. De entree is gratis. Een vrijwillige financiële bijdrage is zeer welkom om de kosten te drukken, maar meer nog om een donatie te doen aan de Stichting Vrienden van Isala.

Patricia Bron en drie andere leerlingen van de Zwolse Zangstudio Op Tilt, opgericht door zangers Simone Bekkering en Niels Kuipers, brengen aria's, duetten en liederen ten gehore van onder meer Mozart, Fauré, Pergolesi, Schumann en Caccini. Simone Bekkering, sopraanzangeres en docent van de leerlingen, is nauw betrokken bij de realisatie van dit concert en treedt zelf ook op. Allen worden begeleid door professioneel pianist Ruben Tekelenburg, die ook een werk van Brahms zal uitvoeren. Ten slotte verzorgt de Zwolse Zanggroep Couleur Locale onder leiding van dirigent Merlijn Kaper een gevarieerd programmaonderdeel. Patricia's doel is dat dit een feest is waarvan iedereen blij wordt. Ze is zeer vereerd dat de andere leerlingen van Zangstudio Op Tilt, Couleur Locale en zeker de professionals Simone Bekkering, Ruben Tekelenburg en Merlijn Kaper hun medewerking hebben toegezegd. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 21.00 uur. De kerk is open voor publiek vanaf 19.00 uur. Er is geen pauze. Na afloop verzorgt Harry, de Smaakspecialist een hapje en drankje. Aanmelden is noodzakelijk.

Patricia is lid van de Cliëntenraad van Isala en draagt het ziekenhuis een warm hart toe. Haar verjaardagswens is dat de kerk vol komt met mensen die genieten van muziek, dat de kosten voor dit evenement beperkt blijven en dat de Vrienden van Isala een donatie krijgen. De Stichting Vrienden van Isala zet zich met hart en ziel in om extra voorzieningen te realiseren die zorgen voor ontspanning, afleiding en troost voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan speelhoekjes voor kinderen, maar ook iPads voor patiënten op de Intensive Care die aan de beademing liggen en wel via een iPad kunnen communiceren, maar niet op de gebruikelijke manier.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden