Afbeelding
Ingeborg Lukkien

Landstede Studenten Mode en Maatkleding exposeren in het Stedelijk Museum Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - ‘Leven met aandacht’. Zo heet de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle, waarbij studenten Mode en Maatkleding van Landstede aansluiten met eigen creaties.

De kledingstukken zijn gemaakt vanuit de zoektocht naar wat mensen verbindt in plaats van verdeelt en gebaseerd op het thema muziek. De collectie omvat stoere tops gecombineerd met liefelijke petticoats, voetbalschoenen met glittershorts, maar ook heel simpel en toch verfijnd: zwart gecombineerd met wit en alles letterlijk met elkaar verbonden. Het zijn outfits met een boodschap, kleding om over na te denken.

‘We all know that people are the same where ever you go

There is good and bad in everyone

And we learn to live, we learn to give each other

What we need to survive together alive’

Deze tekst van Paul McCartney begeleidt de tentoonstelling ‘Leven met aandacht’ in het Stedelijk Museum Zwolle. Studenten van alle leerjaren en niveaus creëerden gezamenlijk kledingstukken waarbij ze op zoek gingen naar verbinding, met respect en waardering voor ieders eigenheid. Die verbinding vonden ze in het thema muziek. Muziek overstijgt immers alle verschillen en brengt mensen met elkaar in contact. Op basis van een aantal artiesten en muziekstijlen werden outfits gemaakt en letterlijk met elkaar in verbinding gebracht. Het resultaat is vanaf vrijdag 18 november te zien in het Stedelijk Museum Zwolle.

Leven met aandacht

In de tentoonstelling ‘Leven met aandacht’ brengt het Stedelijk Museum Zwolle de zoektocht naar persoonlijke zingeving en een bewuster leven in beeld. Er is een breed scala aan initiatieven te zien: van duurzame kleding tot bijzondere woonoplossingen en activiteiten van het Zwolse Dominicanenklooster om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Samenwerking

Met dergelijke uitdagingen voor de studenten benadrukt Landstede niet alleen de waarde van talentontwikkeling, maar ook die van respect en aandacht voor elkaar. Landstede Fashion & Styling hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid en zoekt daarbij graag de samenwerking met mensen, bedrijven en organisaties in de samenleving. Zo gaan de studenten dit schoolseizoen aan de slag om verjaardagstassen te vullen met feestspullen voor kinderen uit gezinnen die in armoede leven. En ze ontwerpen kinderkleding in samenwerking met kinderkledingspecialist Twinkel Kidz.