Afbeelding
Eigen foto

‘Ethiek en Media’ staan centraal in Adelbert-lezing

Algemeen

WIPSTRIK - De Vereniging Adelbert heeft voor dinsdag 29 november een lezing van Dr. Huub Evers over Ethiek en Moraal georganiseerd.

Welke nieuwe kwesties dienen zich aan, bijvoorbeeld het recht om te worden vergeten? Waar liggen de grenzen van de persoonlijke levenssfeer wanneer de media steeds meer aandacht besteden aan het privéleven van bekende mensen? Wat betekent de beschikbaarheid van privégegevens op sociale netwerksites als Facebook voor de standaarden van de traditionele media? Wordt internet de nieuwe norm? Welke ethische regels zijn er? Vragen waar Dr. Huub Evers in zijn voordracht op zal ingaan.

Evers studeerde theologie en ethiek. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op een proefschrift over morele normen in de journalistiek. Van 1980 tot 2012 was hij hoofddocent media-ethiek en lector aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij is lid van de Raad voor de Journalistiek, publiceert geregeld en geeft in binnen- en buitenland gastcolleges en spreekbeurten over media en ethiek. Sinds enkele maanden is hij ombudsman van De Limburger.

De lezing is om 19.45 uur in café/restaurant Urbana aan de Wupstrikkerallee.

Niet-leden van Adelbert zijn ook welkom ad € 10,- p.p. (incl. een kop koffie).

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden