Wahi Shimeri in actie
Wahi Shimeri in actie Pedro Sluiter (archief)

Bola-Lah! verplettert Tabonon in zaalvoetbalcompetitie WRZV

· leestijd 3 minuten Sport

ZWOLLE - Bola-Lah! heeft in de hoogste klasse van de WRZV-zaalvoetbalcompetitie op maandag de stijgende lijn voortgezet. Door de knappe 3-12 overwinning in een spectaulair duel op titelverdediger Tabonon blijft het met samen VT Benz bovenaan staan.

Tabonon won vorig seizoen voor het tweede jaar op rij de reguliere competitie in de hoofdklasse, maar VT Benz kroonde zich tot algeheel kampioen op de slotavond van het seizoen. Dit seizoen meldt Bola-Lah! zich ook in de strijd om de eerste plaats en met de 'Usual Suspect' Gebroeders Postema (voorheen (Wolters) ligt een zinderende strijd tussen vier topploegen in de lijn der verwachting.

Bij zowel Tabonon als Bola-Lah! ontbrak een aantal belangrijke spelers, maar aan beide kanten debuteerden enkele bekende namen. Tabonon is versterkt met Caleb Rahajaan en bij Bola-Lah! maakten Ginaro van Deventer en Eugene Webb een goede indruk. Met name Webb liet meteen zien wat hij waard was.

Het was een mooi en attractief duel met de ene aanval nog fraaier dan de andere. Daar waar Tabonon moeite had om de gecreëerde kansen te benutten had Bola-Lah! het vizier wel op scherp. Uitblinker van de avond was Zwolsche Boys-speler Webb. Hij scoorde in de eerste helft zijn eerste hattrick en bracht Bola-Lah! op 0-4. Dani Lohman deed namens Tabonon nog iets terug en bracht de ruststand op 1-4.

Tabonon drong vervolgens aan, maar wist onder aanvoering van Rahajaan en Wahid Shimeri weinig te creëren. Bola-Lah! vond het net makkelijker en liep uit naar 1-10 door doelpunten van Romano Luhukay, Lucien Putter en natuurlijk Eugene Webb, die met zes treffers een dubbele hattrick noteerde. Bola-Lah! gaat nu samen met VT Benz aan kop met achttien punten uit zeven duels.

Gebroeders Postma was weer aardig compleet in het duel tegen Dozend. Tom IJerman keerde terug terug na een buikspierblessure en zijn aanwezigheid had een positieve invloed op het team. Toch had Postma moeite de wedstrijd onder controle te krijgen, omdat Tom Bosma met zijn ijzersterke linkerbeen moeilijk af te stoppen was. Postma wist ook makkelijk het net te vinden met doelpunten van Opdam en Willem Bel. Na een leuk duel was de eindstand 8-5 in het voordeel van Postma.

Kletsen en Proeven was met 2-1 nipt te sterk voor Stip Entertainment waar Niels Goedegebuur zijn rentree maakte. Bafana Bafana met veel jongens uit Hattem pakte drie punten door een 3-8 zege op het Beugeltje.

Eerste klasse

In de eerste klasse B op woensdag stond er een stevig potje op het programma. De teams Zwolle Zuid en New York Pizza, met jongens die elkaar onderling goed kennen, maakten er een leuk en zeker ook fanatiek duel van. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en koploper New York Pizza had ‘Vrouwe Fortuna’ aan haar zijde, omdat Zwolle Zuid regelmatig de buitenkant van het aluminium raakte. Uiteindelijk was het New York Pizza dat met 5-7 aan het langste eind trok en goede zaken deed in de titelstrijd.

Concurrent Karba wist ook te winnen met 8-6 van Parsadesign.nl. Poppe Advocatuur was met 7-6 te sterk voor Le Gong en ZVV Pruts won met 7-2 van het sterk Torsades Trois Points. Bouwbedrijf Salverda 1 versloeg Kameroen met 6-2 .

Tweede klasse

In de tweede klasse op maandag was er weer een zege voor de supporters van PEC Zwolle. Zij versloegen Hanz met 7-4. Bijna wist het Leger des Heils haar eerste punt te veroveren, maar het verloor uiteindelijk met 4-3 van de Bluefinger Wolves. De Bever Boys won met 4-2 van TGL Football en FC Blikkie verloor verrassend met 4-7 van Asero Futsal. Bola-Lah! Satu was met 10-5 te sterk voor Schildersbedrijf Middendorp.

Keijl Flevo Holland blijft winnen in de tweede klasse B (woensdag). De trotse en ongeslagen koploper ‘verpletterde’ Brockbernd met 15-2. Absens Carens was met 7-2 te sterk voor Salverda 2. Macs Moves verloor toch wel enigszins verrassend met 5-6 van Wilco’s Ultimate Team.The Black Ties en Campingteam 3 teisterden de netten in een doelpuntrijk duel (10-8 voor Black Ties). All Stars zegevierde met 5-1 over de IJsselhallen Zwolle.

Zaalvoetbalactiviteiten

De volgende competitieronde is op maandag 21 november en woensdag 23 november. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Voor meer informatie kijk op www.wrzvzaalvoetbal.nl

Op maandag 21 november speelt WRZV Zwolle 1 in de hoofdklasse van de KNVB tegen PFC Pro Sportcentrum. Deze wedstrijd begint om 19.45 uur in de WRZV hallen.

Op woensdag 23 november staan in de jeugdcompetitie de duels Young Boys - Blauwvingers en Red Sea Boys – De Westenlanden op de rol. De wedstrijden starten om 17.30 uur. Teams en individuele spelers kunnen zich nog opgeven voor de WRZV Futsal League. De competitie is voor spelers in de leeftijd van 15 tot en met18 jaar.

Clinics

Op vrijdagavond 18 november en vrijdag 25 november as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en SportService Zwolle de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV-hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Lambert Lim Duan en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur en je dient uiterlijk 17.45 uur aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar welkom.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden