Kampioenschap geen verboden woord meer voor handbalmannen

Sport

ZWOLLE - "Als we kampioen willen worden, dan mag dat niet. Dan moet je gewoon erover heen walsen," zegt trainer Frans Ruth van het eerste herenteam van Travelbags/Handbalvereniging Zwolle, dat niet meer wegloopt voor een favorietenrol in de tweede klasse.

Nadat de stofwolken van het pittige damesduel zijn opgetrokken, winnen de heren van HV Zwolle met gemak van UDI '96 3. Na een 23-7 ruststand wordt het 35-17. De woorden van Ruth slaan op het begin van de tweede helft, als Zwolle de motivatie mist om volle bak door te gaan. "Dat was twaalf minuten lang even niet goed. Omdat je zo riant voorstaat en zo makkelijk speelt, dan krijg je dat. Maar als we kampioen willen worden, dan mag dat niet."

Zwolle is na zes wedstrijden koploper zonder puntverlies. "We gaan ervoor. Dan mag je dat wel zeggen, lijkt me. Ik zeg niet dat we kampioen worden, maar we kunnen er nu wel hardop over praten", aldus de trainer die voor dit seizoen werd aangesteld. Daarvoor had het herenteam geen trainer. "Vorig seizoen (eerste jaar in de tweede klasse, red.) konden ze het ook al, maar ging het mis op de cruciale momenten. Ik heb ze wat volwassener gemaakt. Ze zijn gegroeid. We zijn er nog niet, maar we maken grote stappen."