Ted van de Pavert
Ted van de Pavert Pedro Sluiter

Feyenoord klopt defensief PEC

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft op bezoek bij Feyenoord met 3-0 verloren. Trainer Ron Jans liet PEC met vijf verdedigers startten in De Kuip en bijna werd de rust gehaald met 0-0.

PEC was al een paar keer goed weggekomen (handsbal Van de Pavert in strafschopgebied en kopbal Jörgensen net voor doellijn weggehaald) toen Dirk Kuyt in de 39ste minuut een voorzet van Jens Toornstra binnenkopte.

Na de pauze kwam Ryan Thomas voor Bart Schenkeveld in het veld en speelde PEC dus met vier in plaats van vijf verdedigers. Met de mee opgekomen Bram van Polen werd PEC zowaar een keer gevaarlijk, maar het schot van de aanvoerder suisde voorlangs. Twintig minuten voor tijd schoot middenvelder Karim El Ahmadi Feyenoord in veilige haven. Toornstra ramde even later van ongeveer dezelfde afstand (zo'n twintig meter) de 3-0 binnen.

De verschillen onderin de eredivisie zijn klein. PEC staat nu veertiende, met maar drie punten meer dan hekkensluiter Roda JC. Zaterdag is vanaf 19.45 uur de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, dat net als PEC dertien punten heeft verzameld.