Sparta korfbal-TOP (Trainer Pullen en speler Compaijen)
Sparta korfbal-TOP (Trainer Pullen en speler Compaijen) Pedro Sluiter

Sparta vindt juiste spoor voor snelle terugkeer naar overgangsklasse

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)

ZWOLLE – De wens is vurig: korfbalvereniging Sparta wil in de zaal zo snel mogelijk terugkeren naar de overgangsklasse. Het liefst al dit seizoen. Zaterdag tegen TOP wordt die gedachte kracht bijgezet, want er wordt met 23-18 gewonnen. Zo zijn de Zwollenaren na twee wedstrijden nog altijd foutloos.

Ploegen die voor een competitie kampioen willen worden, je hoort ze bij de vleet langskomen. De ene trainer roept over de top drie, de andere zelfs over de titel en dat met een flinke dot aan zelfvertrouwen. Waarmaken, dat is dan vaak punt twee. En juist dat punt lukt vaak niet.

Bij eersteklasser Sparta roepen ze het ook, want de club wil zo snel als mogelijk terug naar de overgangsklasse. Dat lijkt alleen geen zekerheidje, aangezien de concurrentie aanzienlijk is. “We zitten niet in een heel makkelijke poule”, vindt coach Henco Pullen. “Ik denk dat Spirit onze grootste uitdager wordt en daarnaast schat ik ook ASVD uit Dronten hoog in. Misschien kan Dindoa ook nog een rol gaan spelen, al denk ik dat zij op dit moment net iets minder zijn.”

De resultaten van de Zwolse formatie laten in ieder geval al zien dat de wens best realistisch is. De zaalcompetitie is na zaterdag twee wedstrijden onderweg en daaruit haalde Sparta de volle vier punten. Eerst werd er gewonnen van Rheko en zaterdag volgde ook TOP. Al had dat nog wel wat voeten in aarde, want in de Calohal liep Sparta in eerste instantie achter de feiten aan. Het moest van 2-2 tot 10-10 meerdere keren een achterstand ombuigen, mede omdat er wat defensieve wanorde ontstond. “We liepen er constant achteraan, vooral omdat we niet kort genoeg stonden te dekken. Daardoor kregen we veel schoten tegen”, constateert Pullen.

De coach zag ook dat zijn ploeg tien minuten voor rust de zaken beter op orde kreeg. Sparta belandde in die fase voor het eerst in het rijk der overwinningen en gaf die positie vervolgens niet meer uit handen. Na de rust bouwden de Zwollenaren de voorsprong uit en wonnen ze de wedstrijd met 23-18.

Zo is de weg richting een treetje omhoog ingeslagen. De eerste signalen zijn positief, nu het vervolg nog. Pullen heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ik denk dat het kan, al ligt dat wel aan ons eigen spel. Dit is in ieder geval een lekker begin.”