Afbeelding

El Paso speelt Johnny Cash in vrouwenvleugel

· leestijd 1 minuut Algemeen

MARSLANDEN - Het project ‘Prison Break’ van de organisaties Poppodium Hedon, Strik Beats en Glimlach Producties (Richard Jongetjes) presenteert op zondag 11 december de band El Paso in de vrouwenvleugel van de Zwolse gevangenis.

Vier maal per jaar wil de organisatie gevangenen afleiding bezorgen en een beetje plezier gunnen via een live concert. Dit maal geeft de band El Paso acte de préséance. El Paso is bijeengebracht door een Rock and Roll bruid die diverse muzikanten uit de Zwolse scene het oefenhok in dreef om haar favoriete Doors en Johny Cash songs te spelen op haar Rock and Roll bruiloft ergens op het Duitse platteland. En, zoals vaker, van een bruiloft komt een bruiloft. De liefde was daar. De vijf mannen vonden elkaar in het oefenhok en op de wilde Rock and Roll bruiloftsnacht van de bruid die hen bij elkaar had gebracht.

Inmiddels is men druk bezig met het schrijven en het voorbereiden van een debuutalbum dat ergens in 2017 zal verschijnen. Op zondag 11 december speelt El Paso echter nog één keer de songs van Johnny Cash en enkele verrassende Christmas songs speciaal voor de dames die Kerst niet in vrijheid kunnen beleven.

El Paso bestaat uit: Guido Huige, zang en gitaar, Albert Bartelds, gitaar en zang, Mark Schreuders, drums en zang, Klaas Klein, bas, Reinder van Raalte, toetsen en gastzangeres

Marit Lageveen. De organisatie neemt overigens als ‘crew’ nog vijftien studenten mee van Hogeschool Windesheim (afdeling MWD en SPH). Zij krijgen een rondleiding door de gevangenis en mogen het concert met en tussen de delinquenten meemaken.

Bands die ook een keer willen optreden in de gevangenis in Zwolle kunnen zich aanmelden via www.strikbeats.com.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59