Afbeelding

Leger des Heils collecteert voor sociaal-maatschappelijke projecten

Algemeen

ZWOLLE - Het Leger des Heils in Zwolle doet mee aan de landelijke deurcollecte van de organisatie, die wordt gehouden van 28 november tot en met 3 december. De opbrengst van deze, landelijk georganiseerde, collecte wordt plaatselijk besteed.

Geld uit Zwolle gaat dus naar sociaal- maatschappelijke activiteiten die door het Leger des Heils in Zwolle worden georganiseerd. Haar werk levert volgens de organisatie een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de buurt, onder andere georganiseerd vanuit de kerkelijke gemeente en het buurt-inloophuis Bij Bosshardt, beide gevestigd in het Andreascentrum aan de Geert Grootestraat in. “Juist mensen die niemand anders hebben om op terug te vallen, vinden hier contacten om zich aan op te trekken,” vertelt de collectecoördinator. “De kleine praktische hulp en goede gesprekken dragen bij aan een stuk gezelligheid en helpen in de strijd tegen eenzaamheid. Bovendien kunnen we zo vaak andere problemen voorkomen.”

Een groot deel van dit sociaal-maatschappelijk werk wordt niet gesubsidieerd. Daarom houdt het Leger des Heils de landelijke deurcollecte van 28 november tot en met 3 december. “We hopen dat we genoeg ophalen om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan deze specifieke doelen. Dit zijn projecten die ten goede komen aan de mensen in onze stad die dat het hardst nodig hebben. Uiteindelijk zijn we daar allemaal bij gebaat”, besluit de collectecoördinator.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden